BUN vill investera stort

0

Barn- och utbildningsnämnden vill verkligen satsa stort de kommande åren. Det handlar om sammanlagda investeringar på 42,2 miljoner för åren 2016–2018. Och då är en ny grundskola någonstans i Vaggeryd för minst 50 miljoner ändå inte inräknad.
Om budgetberedningen accepterar dessa äskanden innebär det investeringar för hela mandatperioden 2015 till och med 2018 på 58,5 miljoner, inklusive Byarums skola för 17,2 miljoner med invigning i maj i år.
I Femklöverns investeringsbudget för åren 2015 till och med 2018 är drygt 30,6 miljoner kronor avsatta.
Barn- och utbildning vill alltså spendera nästan dubbelt så mycket den här mandatperioden.

Exempelvis vill barn- och utbildning investera  fem miljoner om året på förskolor medan Femklöverns investeringsbudget talar om fem miljoner vartannat år.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Viktoria Önneby (KD) är förstås medveten om konflikten i allt detta, liksom att budgetberedningen inte kommer att acceptera allt detta.
Men hon har ett klart och tydligt budskap:
– Vi vill tydliggöra att vi faktiskt behöver detta. Jag är medveten om att det inte stämmer med Femklöverns förslag till långtidsbudget, men jag hoppas att man förstår att det är nödvändiga investeringar som vi vill göra. Vi vill förmedla allvaret i situationen, säger Önneby.

LÄMNA ETT SVAR