UG-flytt till torget i Skillingaryd?

0

Äntligen är den kommunala ungdomsverksamheten, alltså UG, på väg ut ur bunkermiljön i Skillingehus. Ny adress kan bli torget i Skillingaryd.
Det betyder i princip en kort flytt diagonalt över torget. Där finns nämligen VSBo-ägda affärslokaler i hörnet ut mot Stationsgatan som som stått tomma en längre tid och som nu kan få ett nytt användningsområde. I synnerhet som det nu finns flera tomma affärslokaler runt torget.
– Torget och Strömslund-fabriken är de två förslag som vi driver i första hand eftersom byggnaderna ägs av kommunen, säger kultur- och fritids vice ordförande Tuula Ingner.
– Andra alternativ är soldathemmet och NTO-lokalen. Dessutom kom Lars Seger (M) med förslaget om Önska-butiken som snart står tom. Men NTO-lokalen och Önska ägs inte av kommunen. Soldathemmet kommer sannolikt att rivas för att ge plats för nya lägenheter och äldreboenden.
Tuula Ingner berättade att kultur- och fritidsnämnden gjorde ett besök på plats i det nordöstra hörnet av torget. En tanke är att ungdomsverksamheten skulle kunna ge en smula liv och rörelse åt torget efter affärstid.
– Tyvärr hade vi inte möjlighet att se lokalerna från insidan. Men vi har fått positiva synpunkter på tanken att flytta dit, säger hon.

Här på hörnet kan UG hamna, rakt under gamla2016.skillingaryd.nu-redaktionen.
Här på hörnet kan UG hamna, rakt under gamla2016.skillingaryd.nu-redaktionen.

LÄMNA ETT SVAR