VIK-herrarna vann cup

0

Värnamo IK svarade för en fin insats i dag när man vann en cup i Ljungby med ett mycket ungt lag. VIK är i år nedflyttat till trean och bör där ha goda chanser att blir ett topplag. Man har tappat flera rutinerade spelare men har å andra sidan många ungdomar som verkar utvecklas på ett mycket bra sätt.
Assisterande tränaren Zeljko Balinovic var mycket nöjd med dagens insats, fem bra matcher om 2×20 minuter inom några timmar.

Man inledde med mycket bra spel mot KF Ljungby som man senare får möta i serien. VIK skapade många målchanser men förlorade ändå med 2–5.

Sedan följde matcher mot lag från fyran. Westbo slogs tillbaka med hela 8–1. Mot Gransholm blev det hela 15–1 efter perioderna 4–0 och 11–0.

Semifinalen mot Westbo blev tätare än gruppspelsmatchen, men Värnamo var totalt bättre och vann med 4–2.

I finalen väntade KF Ljungby som såg ut att vinna. Ljungby gjorde 2–1 med 4.34 kvar men med 3.31 kvar kom 2–2. Ljungby tog ånyo ledningen med 1.30 kvar men VIK plockade ut målvakten och i spel i numerärt överläge kvitterade man 21 sekunder från slutsignalen.
Det blev straffavgörade som VIK vann med 3–2-

Extra plus i matcherna till målvakterna Sebastian Eriksson och Felix Karlsson samt Johan Niemi. Patrik Lilliecreutz, Joel Toftgård, Johan Amnebrink och Adam Ingelsten.