Förskoleflytt vid Fenix oroar föräldrar

0

Förra veckan berättade vi att  Fenix-gymnasiet i Vaggeryd vill ha tillbaka de lokaler som för två år sedan byggdes om till en ny del av förskolan Växthuset. Det beskedet bekymrar föräldrarna till de berörda förskolebarnen.
I dag valde föräldrarna att gå ut ge offentlighet åt sin oro:
– Vi är oroliga för att bli satta i en barack igen eller en annan tillfällig lösning. Det är något som varken personal eller vi föräldrar vill, formulerade en förälder, Johanna Bergström, sin oro.
Förskolechef Ann-Margreth Johansson fanns på plats for att informera. Hon konstaterade att inga beslut är fattade om att förskolan måste lämna Fenixbyggnaden.
Frågan är hur lugnade de oroliga föräldrarna  blev av det. De vill nu har en förskola byggd på trygghet och stabila förutsättningar där man vet vad som gäller.
– Det är fel att flytta runt  på det sätt som skett de senaste åren. Vi har fått nog av provisoriska lösningar, menar Johanna Bergström.
– Vi vill nu att man ska se till barnens bästa istället för att se allt ur ekonomisk synvinkel. Det är trygghet vi vill ge dessa små människor. Även om det handlar om ett eller två år är det viktigt att det blir bra lösningar  och inte några snabba lösningar.
En annan förälder, Jessica Kangas,  menar att detta dessutom är en stor framtidsfråga för hela kommunen.
– Vill man att barnfamiljer ska flytta hit måste Vaggeryds kommun  skapa bättre grundförutsättningar som bra och fungerande förskolor.
En annan förälder formulerade sig så här:
– Jag är rädd för att det kan går fort, att det kan vända på femöring.

Oroade föräldrar utanför den del av Fenix som är förskola.
Oroade föräldrar utanför den del av Fenix som är förskola.

LÄMNA ETT SVAR