”Inga beslut fattade om förändringar”

0

Förskolechef Ann-Margreth Johansson fanns på plats vid Fenix-förskolan för att informera för barn- och utbildningsförvaltningens räkning.

– Inga beslut är fattade om förändringar för  förskolan på Fenix, underströk Ann-Margreth Johansson
Enligt förskolechefen lär det inte bli tal om några snabba avgöranden i det här ärendet. Hon pekar på att planeringstiden för en ny förskola är ett par år.
– Det är inte realistiskt att tro att det kan hända något redan nästa läsår.  Vi har inte fått några uppdrag eller vidtalats om att sätta igång några förändringar, säger hon.

Hon berättade också att man år 2012 inte trodde att gymnasiet skulle behöva ha tillbaka de lokaler som lånats ut till förskolan förrän 2020.Men ökat elevantal på gymnasiet har förändrat spelplanen.

Något till slut händer: Kan man tänka sig provisoriska lösningar i form av baracker?
Tidigare hade det gått snabbt att lösa problemen genom de baracker som fortfarande står kvar norr om Fenix. Men inte nu längre eftersom de  idag används av gymnasiet.
Ja, sanningen att säga är det inte någon som i nuläget vet vad som kommer att  hända.
Även om förskolan inte har byggt fast sig i gamla lokaler på samma sätt som grundskolan står dock en sak helt klar och det är att förskolan i Vaggeryd behöver nya lokaler .
Ann-Margreth Johansson belyser problematiken med hjälp av Fritidens förskola: Gamla lokaler med planlösningar som i grunden är 82 år men med en fantastisk natur in på knutarna.
I år har det dessutom gått tio år sedan Vaggeryds tätort senast fick en ny förskola, Växthuset vid Fenix.

Visst är det så att även förskolan behöver en lokalplan – och att det brådskar för att stilla oron hos många föräldrar.

Ann-Margreth Johansson informerar. Närmast till höger om henne står Johanna Bergström.
Ann-Margreth Johansson informerar. Närmast till höger om henne står Johanna Bergström.

LÄMNA ETT SVAR