Therese blogg: Första träningspasset – ut och gå!

0

Hej och hå, nu är det dags och gå… Fick upp tonårstjejen ur sängen lite tidigare på förmiddagen. Tonåringar har ju en stor tendens och ligga och dra minst halva dagen i vanliga fall. Dagens första träningspass skulle nu verkligen bli av. Jag är taggad! Hade på mina nya skor och även en outfit inför träningen.

Gällande min outfit, så köpte jag det samtidigt som jag köpte skorna. Fick ju höra att bomullskläder är inte det bästa när man skall träna. Kläder ska andas och inte vill man ha svettiga, klibbiga klängande kläder på sig när man går/springer.  Så klart hade jag fått hjälp och köpa rätt kläder med. Säger bara, vilken service det är på Stadium!

Det blev några vändor i provhytten för att hitta de bäst passande byxorna. Tight, så klart! Fixade även en jacka, svart och med rosa detaljer. Ja, jag får stå ut med rosa i alla fall. Kompenserade det med en blå tröja. På fötterna har jag bra strumpor som andas! Inga bomull här inte! Nog ser jag helt ok i min outfit. Jag är nöjd!

Jag har valt och följa ett träningsprogram i Runkeeper. Ett 8 veckorsprogram som är utformad för nybörjare. 28 pass i 55 dagar. Så det finns en del vilodagar. Målet enligt programmet. Gå 5 km i rask takt. Så dagens första pass var, enligt schemat, 2,4 km. Räkna med att ni kommer få se tider och km i bloggen och ett och annat skoj. Det är tänkt så i alla fall, hoppas jag.

Startade gå, med hjälp av Runkeeper, tillsammans med tonårstjejen. Vattenflaskor i högsta hugg och en bestämd riktning. Nu visste jag inte hur långt 2,4 km skulle kunna vara så det gällde och följa Runkeeper, som följer mig med hjälp av gps. Vi valde att vika av till vänster på vägen och följa den så pass långt att vi måste vända för att uppnå dessa 2,4 km med hjälp av tillbaka vägen. Så 1,2 kilometer och vänd hemåt igen. Hur långt hamnar vi, var vår tanke… Före Ljungberg blir det i alla fall.

Det var inte lätt och hitta ett tempo som fungerade för oss två tillsammans, men efter ett tag så fann vi den som skulle fungera. Inne i huvudet tänkte man 1, 2, 1, 2, 1, 2… håll tempo…. Inte stanna för att njuta av naturens detaljer. Inte plocka de sista söta blommorna vid vägkanten. Nä, ingen vanlig promenad inte, utan det är powerwalk!

Vi fixade detta första pass på 2,4 kilometer, med tiden på cirka 25 minuter. Detta kommer vi att fixa kände jag. Jag är på G. Jag har en partner, min egen dotter och vi fick mor- och dotter tid tillsammans med mycket prat och skratt och lite stön.

Therese Fornståls blogg

LÄMNA ETT SVAR