Therese blogg: Min partner är tillbaka!

0

Tonårstjej = bra partner? Definitivt en nackdel. Men nä, det är inte så farligt… Den här gången hakade hon på pass nummer 4! En mamma-seger igen, yes! Det var ett 45 minuters pass i härligt väder en eftermiddag och fick till och med en slinga ut i skogen. Vi testade en ny väg för att se och då var det inte bara en ”fram-och-tillbaka-väg”. Härligt. Nu har jag flera alternativa rutter att välja på. Gå 45 minuters passet med tonårstjejen var verkligen en trevlig upplevelse och vi gick totalt 4,32 kilometer på 48 minuter. Målet med 5 kilometer känns inte så dumt i alla fall.

Nu är det bara frågan om jag får med tjejen på nästa pass och få ner tiden något på 2,4 kilometer.  På en måndag dessutom!  Det är faktiskt skönt och va dessa vilodagar mellan varje pass. En dag Powerwalk och en dag vila. Känns riktigt ypperligt som nybörjare.

Skorna har fungerat utmärkt på mina fötter, så de kommer jag att behålla. Definitivt… Mina fötter trivs! Men en sak… Detta med dofter, eller lukter. Höll på att storkna av den rikligt ”aromatiska” doften från tröjan när jag skulle göra i ordning mig för kommande pass. Riktig tonårsodör verkligen! Ni vet… Ni som är tonårsföräldrar. Hur det är i omklädningsrum, vet jag inte, så jag undviker och lämna en kommentar. Får komma ihåg också att tvätta mina träningskläder så pass ofta att det luktar lagom ”sportigt”,  eller kanske skaffa en extra uppsättning till. Tvätta på vilodagen, prioritering nummer ett och jag som inte är så förtjust och tvätta… Det är en nackdel med Powerwalk.

Kors i taket, tjejen hakade på nästa pass! Då för mig det 5:e passet. Nu gällde det att få ner tiden lite grann på dessa 2,4 km och vi valde att gå en grusväg. Så klart måste vi ha musik på vägen, så fram med mobil och Spotify. Valde lyssna på en lista som heter Powerwalk. Bra musik! Bra takt och vi höll rätt så bra tempo… Eller, ja… vi förbättrade tiden med 1 minut! Det är en seger i sig! Fast jag gissar att vi kunnat gå lite fortare om hon inte skulle dansa till musiken i stort sett hela vägen!

Men jag får medge att Powerwalk är kul när man är två och speciellt den mor- och dottertid vi får tillsammans.

LÄMNA ETT SVAR