Fokus på svenska modellen

0
Ulla Gradeen, Kenth Williamsson, Marie Johansson, Carina Ödebrink och Markus Kauppinen. samlades för kommundagar.
Ulla Gradeen, Kenth Williamsson, Marie Johansson, Carina Ödebrink och Markus Kauppinen. samlades för kommundagar.

Kommundagarna är Socialdemokraternas största nationella sammankomst under 2016, och på plast i Örebro finns partiets främsta företrädare på lokal, regional och nationell nivå samlade för att diskutera framtidsutmaningar.

Från GGVV-regionen fanns Marie Johansson, kommunalråd i Gislaved, Markus Kauppinen, oppositionsråd i Gnosjö, Ulla Gradeen, oppositionsråd Värnamo, Kenth Williamsson, oppositionsråd Vaggeryd och Carina Ödebrink, Vaggeryd, regionråd i Region Jönköpings län, på plats.

Fokus under dagarna har legat på den svenska modellen och hur partiet kan utveckla denna i framtiden.

Ulla Gradeen:

– Den svenska modellen är ett utmärkt tema. För oss från GGVV-regionen tar vi med oss tankar om att jämlik och god folkhälsa till stor del beror på samhällets förmåga till trygghet, tillit och service. Jag tar också med mig intressanta diskussioner vikten av utbildningar för att skapa jobb och tillväxt i hela landet.

Kenth Williamsson håller med:
– Att använda den svenska modellen som utgångspunkt känns som rätt utgångspunkt med tanke på borgerlighetens angrepp på den samma med förslag om skattesänkningar, lägre löner och nedskärningar i välfärden.

– Vi har en stor fördel att tillsammans i GGVV ta stafettpinnen för hur vi vill omsätta Den svenska modellen i våra kommuner. Dagarna i Örebro har givit mig många positiva tankar om hur vi kan göra och också vilket stöd vi har från regeringen för att driva på i dessa frågor, säger Marie Johansson.

Markus Kauppinen:
– Löftet som statsministern Stefan Löfven gav om fler välfärdsarbetare är mycket viktigt för våra fyra kommuner där situationen är ansträngd. Att träffa socialdemokrater från hela landet ger också ny energi att fortsätta arbeta för ökad jämlikhet.

Partidistriktets ordförande och regionrådet Carina Ödebrink anser att det är viktigt att samla partiet lokalt, regionalt och nationellt för att diskutera viktiga frågor:

– Hittills har vi åstadkommit mycket och tagit ut en annan färdriktning för Sverige. Barn, unga och kvinnor är prioriterade grupper för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Därför har vi satsat på fria läkemedel till barn, glasögonbidrag, kvinnohälsovård och kostnadsfri mammografi. Men vi samlas också i Örebro för att tala om det som vi vill göra framöver. Att samlas i partiet är gemenskap och ett sätt att stärka och mobilisera inför det fortsatta arbetet. Jag känner glädje, kamplust och iver att tillsammans fortsätta arbeta och bygga Sverige starkt för framtiden, noterar Carina Ödebrink.

LÄMNA ETT SVAR