Elias tog brons i Bukarest

0
Elias Kenneryd längst till höger.

Den gångna helgen var det svenska ungdomslandslaget i brottning på plats i Rumäniens huvudstad Bukarest för att mäta sin styrka i en av Europas största Internationella tävlingar mot deltagare från tjugo andra nationer.

För att representera laget i 100-kilosklassen fanns Elias Kenneryd som brottas för Värnamo BK på plats i den blågula overallen. Elias är bosatt i Ljungby.

Elias fick gå fyra tuffa matcher mot killar han aldrig tidigare har mött.
Fredagens tävling inleddes med en match mot en av helgens representanter för hemmanationen och i denna matchen segrade Elias på fall i den andra perioden.

Dagens andra match blev helgens tuffaste enligt Elias då han ställdes mot en motståndare från Turkiet och i denna matchen gick Elias hem med segern på poängen 8–0 efter ett snyggt kast och efterföljande rullningar.

I semifinalen mötte Elias en ungersk brottare som blev för tung för honom.
Det var en ganska trög match där det inte hände mycket utan slutade med en förlust på 1–3 efter att hans motståndare kontrade på ett misslyckat kastförsök från Elias sida.

Sista matchen gällde om platserna 3–5 och än en gång stod en rumänsk kille för motståndet. Elias kämpade på bra och kunde i andra perioden lägga även denna killen på fall.
Så en mycket snygg tredjeplacering.

Totalt samlade ungdomslandslaget ihop tre medaljer på denna tävlingen och alla tre blev brons: