Allan avgår – Gert tar över

0
Gert Jonsson
Gert Jonsson

Nu är det klart att Gert Jonsson (M) tar över som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd eftersom Allan Ragnarsson avböjt en fortsättning. Allan sa redan när han tillträdde att han skulle lämna under mandatperiodens gång och nu känner han att det är dags.

Anki Löfstedt (M)
Anki Löfstedt (M)

Att det skulle bli Gert Jonsson som skulle ta över var om inte givit så ganska klart. Det flesta inom Moderaterna som vi talat med har förordat Gert. Han lämnar nu över ordförandeuppdraget i socialnämnden till partikollegan Anki Löfstedt.

Gert Jonsson har i många år arbetat mycket inom kommunen och för ett par år sedan sålde han sin del i företaget till en kompanjon. Han märkte att det inte gick att förena att vara företagsledare och samtidigt arbeta ungefär halvtid med politiken. Nu får han efter 35 år sluta med på torvfabriken för att på heltid ägna sig åt politiken.
– Målet är att kommunfullmäktige ska ta ett beslut den 29 augusti och att jag tillträder efter det, säger Gert.

Allan Ragnarsson (M)
Allan Ragnarsson (M)

Allan Ragnarsson säger att det först var tänkt med ett byte till kommande årsskifte men det kändes bra att det skulle bli några månader före dess:
– Det har varit slitsamt men samtidigt jättetrevligt jobb, säger Allan.
Han vill dock inte sluta helt.
Den ökande fritiden innebär bland annat att han sak börja spela igen och kanske kommer han också att hjälpa till en del på grabbens företag Vaggeryds Maskin. Sedan har han en skogsgård och mycket annat trevligt att ägna sig åt.

Han berättar att den politiska femklöven kommer att berätta mer om framtidens politiska plattformen vid en träff den 15 augusti.

Allan Ragnarsson lämnar inte politiken utan blir kvar som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

LÄMNA ETT SVAR