Fantomen i målet räddade Forsheda

0

med ordinarie målvakten skadad fick backen Hugo Petersson flytta ett steg bakåt som målvakt och där var han som en fantom när hans Forsheda besegrade serieledande Bankeryd med matchens enda mål.

– En enorm insats av våra killar, säger hemmatränaren Christer Petersson. Forsheda trea från slutet lyckades alltså betvinga serieledaren.

Bankeryd verkar passa Forsheda bra för i bortamatchen blev det 0–0.

Om sanningen ska fram var det Bankeryd som hade mest boll och fina målchanser i båda halvlekars första 15–20 minuter. Sedan jämnade hemmalaget ut spelet.

Efter 75 minuter hade Forsheda ett bra anfall. Det blev ett fint inspel och Eric Gustafsson var framme och smekte in matchens enda mål.

– Nervöst givetvis men vi lyckades hålla undan och vår ”målvakt” Hugo var strålande.

Hugo var målvakt när han var yngre så helt främmande var han inte inför kvällens match. Det har också stått klart några att den ordinarie målvakten inte kunde spela på grund av skada och därför har Hugo grillats mellan stolparna på de senaste träningarna.

Målvakten tillsammans med Marcus Syrén och Sebastian Persson får extra beröm.

Forsheda har fortfarande en teoretisk chans att snuva Västboås på en kvalplats att försöka hänga kvar i fyran. Så länge den teoretiska chansen finns ska man kämpa på.

– Vi grep ett halmstrå i kväll men måste själva vinna samt att övriga resultat måste gå med oss, konstaterar en nöjd hemmatränare.