Kärda imponerar i femman

0

Kärda IF vann derbyt borta mot Reftele GoIF med 3–1 (2–1).

Kärda är något av höstens lag i fotbollsfemman med fyra vinster, en oavgjord och ingen förlust. Kontraktet med femman är klart och nu finns det chans att laget ska kunna bli kanske till och med tvåa eller trea i serien.

Dennis Andersson är lagets store skyttekung och i kväll svarade han för två av tre fullträffar, 1–0 och 3–1. Däremellan gjorde spelande tränaren Oscar Pettersson 2–1.

Kjell Eriksson i Kärda IF var strålande glad efter insatsen. Samtidigt berömde han hemmalaget som hade väl så mycket boll i första halvlek men som igen fick mycket uträttat framåt. Kärdas försvar stängde till det mest.

Hemmamål gjordes av duktige Robert Virtanen som för övrigt sträckte sig i samband med målet och fick utgå. Det påverkade säkert hemmalagets spel en hel del.

– I andra halvlek var vi klart bättre och vi svarade för en fin insats, noterar Kjell.

Han berömmer hela leget men rosar lite extra målskyttarna.