Kenth debatterar samarbete

0
Kenth Williamsson (S)
Kenth Williamsson (S)

Kenth Williamsson (S) debatterar.

Samarbete krävs för viktiga beslut

Under den allmänpolitiska debatten var vi Socialdemokrater tydliga mot femklövern i Vaggeryds kommun:  Vi  förväntar oss en höjning av tempot  i ärendehanteringen.

Frågor som diskuterades förra mandatperioden är fortfarande inte avgjorda. Jag tänker inte minst på trygghetsboende/vårdboende på mejeritomten i Skillingaryd, ny högstadieskolan i Vaggeryd och ny kostorganisation som togs enhälligt 2014.

Från majoriteten var det flera som anklagade oss för att vara gnälliga. Men faktum kvarstår: Vi är halvvägs till nästa val och flera frågor som invånarna är väldigt engagerade i är inte avgjorda. Det gäller trygghets/vårdboende i Skillingaryd som flera partier flaggade för innan valet även om alliansen från början var motståndare till att köpa in mark där. Det som framför allt behövs för att komma vidare är att kommunstyrelsen får in en beskrivning av behovet från socialnämnden och att en ny detaljplan blir färdigställd.

När det gäller högstadieskola i Vaggeryd så har det funnits delade meningar om detta. En del partier var inte för att bygga högstadieskolan utan ville ha en eller två mindre grundskolor. Vi drev frågan och fick till slut en majoritet bakom oss. Vi fick också igenom att ge miljö- och byggnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan på Fenixområdet för detta ändamål. Sedan har frågan gått i stå igen.

Att anta en detaljplan tar tid och vi har redan köpt in paviljonger till Hjortsjöskolan och byggt om för fler elever på Fenix. Elevantalet ökar och det tar tid att bygga en gymnasieskola. Därför är det extra viktigt att beslutet inte dröjer.

När det gäller kostorganisationen så togs ett inriktningsbeslut om framtida kostorganisation redan 2014. Nu är det snart 2017 och ingenting har hänt däremot är livsmedelsanslaget underbudgeterat med 1,2 miljoner kronor och inga initiativ tas. Vi har lyft frågan vid olika tillfällen nu senast på den allmänpolitiska debatten. När det gäller engagemanget kring kostfrågor så är intresset stort både bland unga och gamla i vår kommun och inte minst pensionärerna har lyft frågan vid flera tillfällen.

Nu har femklövern gjort en rockad och bytt ut ordförande i kommunstyrelsen och socialnämnden har fått en ny ordförande. Därför vill vi skicka med en hälsning till den nya ledningen: bjud in oss till diskussioner så ska vi gemensamt komma överens om viktiga frågor för våra kommuninvånare!

Kenth Williamsson

Oppositionsråd (S)

LÄMNA ETT SVAR