8 välfärdsmiljoner till Vaggeryds kommun

0
I den preliminära beräkningen får Vaggeryds kommun 8 miljoner av regeringens välfärdsmiljarder. Tillsammans med övriga satsningar hittills uppskattas kommunen få 31,9 miljoner i totala tillskott 2017.
Det skriver socialdemokraterna i ett pressmeddelande:
”– Det är oerhört värdefullt att kommunen får mer resurser för att stärka välfärden, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Thomas Strand.
I veckan presenterade den socialdemokratiskt ledda regeringen sin budget för 2017. Den största enskilda satsningen är de 10 välfärdsmiljarderna som fördelas till kommuner och landsting i generella statsbidrag. I den preliminära beräkningen som regeringskansliet gjort tilldelas Vaggeryds kommun drygt 8 miljoner av dessa miljarder. Tillsammans med övriga satsningar som regeringen gjort och gör beräknas kommunen fått 31,9 miljoner kronor i totala tillskott under 2017.
– Vi vet att välfärden behöver fler människor i både skolan och vården. För många kommuner har det varit tuffa tider under de borgerliga åren, men nu tar regeringen ut en annan politiks färdriktning där man ser till att kommunerna får mer resurser, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.
I budgeten tillför också regeringen mer pengar till bredbandsutbyggnad på landsbygden och satsar pengar på att bygga ut antalet platser på lärarutbildningarna. Det sistnämnda innebär bland annat 155 nya platser på förskolelärar- och grundlärarprogrammet på Jönköping University. Regeringen föreslår också höjningar av bostadsbidraget, flerbarnstillägget i barnbidraget samt tandvårdsbidraget för människor mellan 65 och 74 år.
– Sverige går bra. Vi har en god ekonomi och bra tillväxt. Det är fler som arbetar och vi kan se framtiden an med tillförsikt. Just nu för vi en politik för ett mer solidariskt och rättvist samhälle, säger riksdagsledamoten Thomas Strand”.

LÄMNA ETT SVAR