Axel sprang förbi alla

0

Daladubbeln, ungomsstafett i orientering, har sprungits i dag och Axel Elmblad, Bredaryds SOK, gjorde ett kanonlopp – än en gång.

BSOK hade flera ungdomar med i de olika klasserna men ett rent klubblag i H14. Anton Gunnarsson sprang första sträckan och växlade över till Elmblad på tionde plats bland 134 startande lag. Anton var då 2.54 efter ledande lag, Kolmården/Söders-Tyresö.

Inget tycks vara omöjligt för Axel Elmblad. Trots en ganska kort bana sprang han förbi alla lag och förde BSOK till seger. Tvåa, fem sekunder efter, var Växjö OK. Kronobergsgrabbarna var även efter första sträckan hack i häl på BSOK, då två sekunder efter.

Emil Auselius sprang i H16 och bildade lag med kompisen Simon Harden från Perstorp. Simon kutade första sträckan och gjorde det charmant. Han ledde, nio sekunder före andra lag. Emil fick alltså ge sig ut i ledning, men hade inte sin bästa dag. Han nådde målet som nionde lag, drygt tre minuter efter vinnande Järfälla/Sundbyberg.

I klassen D16 sprang Linnea Skalberg ihop med Jula Rangert, IK Hakarpspojkarna. Linnea gjorde en bra första sträcka och lämnade över stafettpinnen som elfte lag, 2.30 efter täten. Julia följde upp lika bra och bokförde laget på åttonde plats, 4.21 efter.

Tuva Nylund bildade lag med Sandra Ling, Hakarpspojkarna, i D12. Tuva gjorde en hygglig startsträcka, låg elva, 1.27 efter. IKHP-tjejen blev passerat av ett lag och blev tolv, 6.05 efter

LÄMNA ETT SVAR