Kön till förskolan fortsätter växa

0

Trycket på förskola i Vaggeryds kommun fortsätter att stiga. Vid gårdagens sammanträde fick ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden veta att kön just nu är hela 63 platser lång.
Det är ovanligt många barn med tanke på tidpunkten på läsåret. Siffrorna bukar framför allt vara höga på våren. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen (KD) beskriver situationen som bekymmersam.
– Därför kommer vi efter årsskiftet att öppna förskola för 15 barn i paviljongen på Fenix. Rekrytering pågår men är ännu inte avslutad. Efterfrågan på personal är stor, säger Jenny Larsen.
Trycket är särskilt stort i Hok och där tittar man på temporära lokallösningar av det slag som använts tidigare. Kyrkor har tidigare erbjudit sådana tillfälliga lösningar. I början av oktober stod 15 barn i kö i Hok medan tio barn stod i kö i Svenarum.
– Vi bevakar förstås utvecklingen. Alla barn i den kön behöver i och för sig inte plats omgående utan först till våren. Samtidigt försvinner nästa år en stor grupp femåringar till förskoleklass.

LÄMNA ETT SVAR