Klar VGIK-seger mot Hovås

0

Värnamo GIK bortabesegrade Hovås med 4–1.

VGIK har nu efter en svår inledning radat upp tre raka segrar och målskillnaden 15–4 via 4–0, 7–3 och 4–1.

I dag var det ganska tufft i inledningen. Hovås var lika bra i första perioden då det faktiskt inte var så många målchanser från något av lagen. I andra perioden tog VGIK kommandot men det dröjde till 14:e minuten innan ledningsmålet kom.

Tidigt i tredje perioden kom 2–0 och 100 sekunder senare stod det 3–0. Sedan var det mest att bara spela av. VGIK var aldrig hotat och visade stabilitet.

– Vi spelade på en smal rink och lite svårt i början men kom mer och mer in i matchen, poängterar VGIK-tränaren Anders Karlsson.

I dag var Pierré Nilsson-Grans åter med efter långtidsskada. Han skadades i den första seriematchen och nu var man framme vid den elfte. Pierre visade prima takter.

Alexander Emanuelsson i målet var lysande. Av backarna extra plus till Mattias Claar. Framåt var det jämnt men kanske lite extra beröm till turnerade Kalle Berggren och Ted Nilsson.

Nu är halva serien spelar och VGIK har häng på den åtråvärda fjärdeplatsen. Det är fyra lag som går vidare till Alltvåan och dit vill VGIK gärna.

Nu väntar trean och fyran i serien: Ulricehamn hemma på söndag följt av Vänersborg borta några dagar senare. Om VGIK ska hänga på vill det till att fortsätta plocka poäng.

– Vi tar en match i taget, till och med en period i taget, noterar VGIK-tränaren.