Fastighetsägare satsar stort i Skillingaryd

2
Samuel Ek älskar att renovera och snickra. Nu är han Skillingaryds största privata lägenhetsuthyrare.
Samuel Ek älskar att renovera och snickra. Nu är han Skillingaryds största privata lägenhetsuthyrare.

Det finns stora fastighetsmoguler, som exempelvis Donald Trump. Sedan finns det betydligt mindre fastighetsmoguler som jobbar  i en helt annan division. Som exempelvis Samuel Ek från Skillingaryd.

På bara sju år har han gått från sin egna, nybyggda fastighet till att bli Skillingaryds största privata uthyrare av lägenheter. Totalt har han i dag 44 lägenheter och två butiker som han hyr ut. Hur blir man då fastighetsmogul, eller i alla fall fastighetsägare av lite större modell? 39-årige Samuel Ek berättar att det är hans intresse för att snickra och renovera som förde in honom på fastighetsbanan.

– 2007 byggde jag och min familj ett hus. Då var jag med och snickrade och höll på. Jag lärde mig mycket under den tiden. konstaterar Samuel Ek.

Sedan gick det två år, när ett tillfälle dök upp. Vaggeryds kommunala bostadsaktiebolag lade ut två fastigheter till försäljning. Det var en fastighet på Läkargatan och Hagshult skola.

– Jag tyckte det var väldigt roligt att hålla på att renovera och fixa dessa fastigheter, fortsätter. Efter ytterligare ett år så kom två nya fastigheter upp till försäljning. Samuel hade fått blodad tand och slog till igen. Den här gången innebar husköpen omfattande renoveringsarbeten.

– Det mesta jobben gör jag själv.

– Men min far, Ingvar Ek hjälper mig mycket, avslöjar han.

Måla, snickra, byta tak, allt är jobb som Samuel stortrivs med att genomföra. Nyligen kom nästa steg i hans affärsverksamhet.  Ytterligare två fastigheter dök upp till försäljning. Saigon Deli, med två affärslokaler och tre hyreslägenheter och en fastighet på Betaniagatan.

– Här där Saigon Deli finns så har vi fått göra ett omfattande renoveringsarbete, konstaterar han. Men nu är det färdigköpt med fastigheter. För i år i alla fall.

– Ja i år blir det inga fler fastighetsköp, säger Samuel Ek.

Han berättar att det är hans fru som vid sidan av sitt arbete på folktandvården sköter om företagets bokföring. Allt löpande arbete som gräsklippning och snöskottning sköter han själv. Hur det blir med framtida fastighetsköp vill han inte avslöja i dag. Men han avslöjar i alla fall att han sneglat både på Värnamo och Vaggeryd när det gäller fastigheter.

– Men i Värnamo är det dubbla priset på fastigheter. Vi tittade på en fastighet som var i stort behov av renovering och som hade samma inkomster som en fastighet i Skillingaryd. Då var priset för inköp i princip det dubbla, säger han.

Och så var det likheten med den stora fastighetsmogulen, Donald Trump. En likhet som han inte vill kännas vid alls. Samuel berättar att det inte finns några som helst likheter dem i mellan. Kanske då förstås förutom att de äger fastigheter.

– Jag kommer inte att börja satsa på en karriär som kommunpolitiker, försäkrar Samuel Ek.

Samuel Ek och hans far Ingvar Ek fullt upp med att renovera fastigheter.
Samuel Ek och hans far Ingvar Ek renoverar fastigheter.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR