Så mycket kostar villatomterna nästa år

0

På måndag nästa vecka antar kommunfullmäktige inte bara budgeten för 2017 utan också taxorna. Det är ett digert dokument på 50 sidor som täcker allt från förseningsavgiften för återlämning av böcker eller cd-skivor på biblioteket från fem kronor per vecka till industrimark i skyltläge utefter motorvägen som kostar 210 kronor per kvadratmeter.
Priserna på villatomterna är förstås särskilt intressanta. Normalpriset inom Vaggeryd och Skillingaryds tätorter är 100 kronor kvadratmetern medan priset på tomtmarken i ytterområdena är satt till 30 kronor per kvadratmeter. Dock finns det ytterst få villatomter lediga i Vaggeryd.
På Västra strand i Vaggeryd som för tillfället tycks vara särskilt eftertraktat finns det dock tomtmark. Här handlar det om priser beroende på läget på mellan 100 och 180 kronor per kvadratmeter. Men det lär inte finns mycket tomtmark av den dyrare varianten kvar.
Priserna på tomterna på nya Fåglabäcksområdet i Skillingaryd ligger på mellan 210 000 och 390 000 kronor beroende på läge.

Kommunfullmäktige kommer också att besluta att miljö- och byggnämndens taxa höjs till 850 kronor.

LÄMNA ETT SVAR