Ny cykelväg på Torsbo asfalterades idag

3

Nätet av cykelvägar knyts allt tätare i Vaggeryd. Det senaste tillskottet är en en helt ny gång- och cykelväg genom Torsboområdet i den nordöstra delen av Vaggeryd.

Sedan många år finns det en cykelväg till Byarum. Men den har inte varit förenad med det övriga cykelvägarna i Vaggeryd. Inte förrän i dessa dagar.
Just i dag asfalternas den nya gång- och cykelvägen utmed Torsbovägen och Förborgsvägen mellan Badplatsvägen i norr om Verner Malmstens väg in till Fenix.
Det var 2013 som detta projekt lyftes fram när kommuns skulle söka statsbidrag för de särskilt viktiga projekt vars finansiering ligger vid sina av det ordinarie cykelvägsplanen.
Först den gång låg Smedbygatan, som ställdes i ordning 2014 med statligt stöd, följt av Ödestuguvägen vars östra del från Storgatan till Håkan Trulsons väg fortfarande väntar på sin cykelväg.

Sträcka nummer tre var  gång- och cykelväg på  750 meter utmed Torsbovägen och Förborgsvägen i Vaggeryd för 925 000 kronor. Den var inplanerad för 2016 och så blev det.

3 KOMMENTARER

  1. Förstår bara inte varför de lagt cykelvägen/gångbanan på den sidan av vägen…Nu korsar cykel/gångbanan många gator! Planering? Eller det kanske finns en bra orsak som jag missat att läsa om?

LÄMNA ETT SVAR