Carina debatterar från om storregioner

2

Under eftermiddagen stod det klart att det inte blir några nya storregioner efter att samtalen mellan den socialdemokratiskt ledda regeringen och oppositionen brutit samman.

Med anledning av detta gör regionrådet Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd följande kommentar:

– Det är tråkigt att de borgerliga partierna inte är beredda att ta ansvar och hitta en lösning. Det här är en fråga som man tidigare har sagt sig stå bakom för att gemensamt komma fram till en förändring som kan lösa framtidens utmaningar inom inte minst hälso- och sjukvården. Det är synd att förhandlingarna nu har brutit samman. Regionfrågan handlar ytterst om att föra ut makt närmre medborgarna, och nu säger de borgerliga partierna nej till detta.

2 KOMMENTARER

  1. Ursäkta Carina, jag hänger inte med i logiken ” Regionfrågan handlar ytterst om att föra ut makt närmare medborgarna” Hur då? Genom att göra större enheter, där centrum ligger längre ifrån medborgaren? Vilka frågor kommer närmare? Hur kommer makten närmare medborgaren?
    Mvh Mats

LÄMNA ETT SVAR