Oro över färre p-platser på torget

3

Det finns uppenbarligen en stor oro inom handeln för att antalet parkeringsplatser i Vaggeyds centrum riskerar att minska och med det affärsidkarnas kundunderlag.
VSBO:s ordförande Stig-Göran Hultsbo och vd Satu Jonsson har formulerat denna oro i ett brev till tekniska utskottet i Vaggeryds kommun.
Bakom skrivelsen står VSBo:s styrelse. Brevet har följande lydelse:
”VSBo:s styrelse vill uttrycka sin oro på grund av den planerade förändringen av Vaggeryds centrum. Det diskuteras mycket om parkeringsfrågan på torget. Vi har idag en tom lokal och ytterligare en blir tom när familjecentralens nya lokaler blir klara. Nu börjar vi få frågor från andra lokalhyresgäster om deras uppsägningstid. Affärsinnehavarna är oroliga för att kunderna ska utebli om parkeringsplatserna blir färre på torget. Från VSBo:s sida ser vi helst att befintliga parkeringsplatser på torget får vara som dom är.”

vaggeryds-centrum-flyg-150419-pb-0604

3 KOMMENTARER

  1. Varför funderar man på att minska antalet parkeringsplatser? Tillgången till parkeringar hör till kommunens styrkor jämfört med exempelvis Jönköping, som verkar ha som huvudinriktning att man skall jäklas med bilister om man bara kan. Var det inte så att de så kallade SVANTE-kommunerna (Sävsjö-Vetlanda-Aneby-Nässjö-Tranås-Eksjö) gick ut med en motaktion som de parkeringsvänliga / kundvänliga kommunerna. Bör inte Vaggeryds kommun sälla sig till det gänget, med god tillgång på avgiftsfria parkeringsplatser? Sedan kan ju Jönköping sitta där med näsan mitt i ansiktet. Men KANSKE finns det ett hållbart argument för alternativt utnyttjande av torget – men det skall vara ett mycket handfast sådant.

  2. Ja men att gå från Ica park bara för att upptäcka att postnord är stängt av någon orsak till ex sjukdom då blir man irriterad. Men de platser som finns vid torget är enda oftast upptagna på långtids typ hela dagen parkering.

LÄMNA ETT SVAR