VGIK-poäng trots 0–3-underläge

0
Kalle Berggren

Värnamo GIK låg under med 0–3 i Trollhättan men lyckades bärga en poäng i en match där hemmalaget avgjorde med 5–4 i förlängningen.

Trollhättan var bra inledningsvis men det såg ändå ut att blir en mållös inledningsperiod. 1–0 kom dock efter 19.59. Inlånade HV-målvakten Jakob Nyqvist hos VGIK hade annars briljerat.

– Egentligen var det vi som gjorde alla målen i dag, säger VGIK-tränaren och tänker på att man närmast bjöd på alla hemmamålen.

Det var stora misstag av VGIK som gjorde att Trollhättan kunde göra mål som 3–0 när VGIK var i numerärt överläge.

– Sedan var det vi som dominerade, konstaterar Anders.

Hemmalaget hängde inte med och tvingades ta till ojustheter med besök i utvisningsbåset flera gånger. Marcus Bengtsson reducerade i numerärt överläge och strax före paus kom en ny reducering men med lika många spelare på isen. Målskytt var Kalle Berggren.

8.25 in på tredje perioden kvitterade Kalle Berggren när VGIK spelade fem mot tre.

Efter 11.52 gjorde Johan Hjalmarsson 4–3, nu i spel med en man mer.

– Sedan ger vi bort trepoängaren via ett långskott, noterar Anders Karlsson.

Det var 1.55 före periodslutet som VGIK-målvakten gjorde sitt enda misstag på hela matchen.

Förlängningen blev svängig men såg ut att sluta mållös. När VGIK tyckte på blev det slarv och en hemmaspelare kunde fri med målvakten avgöra när 4.33 spelats.

En poäng är bättre än ingen men en trea hade känts mer motiverat.

Trollhättan är nu fem poäng före med bara fyra matcher kvar och nu får VGIK inrikta sig på att hålla undan för jagande lag.

I dag lite extra plus till Kalle Berggren.

Noteras kan att VGIK helt överraskande presenterade ytterligare ett nyförvärv i form av backen Simon Gunnarsson. Han har senast spelat i Varberg. Han fick en del speltid i dag och lär få mer framöver då han anses vara en mycket bra spelare.

På onsdag tar VGIK emot serieledande Bäcken och en trepoängare är nog vad som krävs för att man ska hänga på i kampen om en slutspelsplats. Seriens fyra främsta lag efter 22 omgångar går till Alltvåan.