Ted Engdahl är en av dem som specialiserat sig på whisky- och vinprovningar. På lördag är det dags för vårens första provning. Det handlar då om whisky och den 30 april är det dags dags för vinprovning.
– Det är stort intresse för våra provningar, säger Ted som är utbildad sommelier som även lagar tema mat som man får avnjuta efter provningen.
Både whisky och vin har numera lite kultur över sig och det är inte bara intresse av att smaka dryckerna utan också lära sig om hur de framställts, deras historia, vad de passar bäst till för mat och mycket annat.
Ted öppnade sin Teds Smörgåsbutik på Skolgatan i Skillingaryd år 2007. Två år senare flyttades butiken till Storgatan där utbudet ökades och idag har man inte bara smörgåsar och smörgåstårtor att erbjuda utan även varm lunch under veckorna och cateringverksamhet mot bygdens företag.
– Idag gör vi cirka 200 baguetter per dag med olika fyllningar, säger Ted.
Under marknadsdagen 7 maj är det vårpremiär på allvar och uteserveringen öppnas, vilket ger dubbla sittplatser hos Teds.
Men det finns fler vårtecken:
– Ja, under nästa vecka kommer mjukglassmaskinen att få börja jobba.
Teds framtidsplanerna är stora. Under nästa år planeras en whiskyresa till Skottland.