Amanda i riksfinal

0
Amanda Taus, trea från vänster
Amanda Taus, trea från vänster

Amanda Taus är klar för riksfinalen i Pingisiaden.

– Vaggeryds BTK är mycket stolt över sin kommande stjärna Amanda som i helgen lyckades med konststycket att som blott andra spelare i klubbens historia kvalificera sig till riksfinalen i Pingisiaden som spelas i samband med senior-SM i Halmstad i mars, noterar Eje Sahlstedt i klubben..

11-åriga Amanda deltog i helgen i tuffa Sydsvenska Mästerskapen dit hon kvalificerat som genom tidigare goda resultat i DM. Klubben hade förhoppningar på att Amanda skulle nå semifinal, vilket krävdes för avancemang till riksfinal,

Efter bra genomfört gruppspel, där Amanda glädjande och lite oväntat vann alla matcher, var hon klar för en mycket tuff kvartsfinal och lyckades där i avgörande set i svängig och jämn match att vinna denna direkt avgörande match!

I semifinal väntade årskullens suverän Nina Johansson från Lessebo som även är storfavorit för att vinna Riksfinalen. Amanda gjorde denna gång en bra match men fick planenligt ge sig.

VBTK har endast representerats vid två tidigare tillfällen i riksfinalen och då genom Indra Andersson. Amanda tar nu upp jakten på Indras resultat vilket bådar väldigt gott för klubbens framtida damlag.

Förhoppningar finns till en pallplats för Amanda även i riksfinalen dit fyra tjejer från varje landsdel kvalificerat sig, alltså totalt 16 stycken tjejer som gör upp om SM-medaljerna.

– Nina Johansson är outstanding i kullen men efter henne är det öppet och ifall Amanda, som utvecklas stadigt, sliter lite extra i träningshallen i några månader finns en verklig möjlighet till en upprepa Indras bronsplats från 2014, säger Eje Sahlstedt.

Storebror Felix Taus deltog också han med en finfin tredjeplats i kerrsingel klass 2.

LÄMNA ETT SVAR