Julsuccé med Wells & Källgren

0

 


Ett dragplåster i Åker kan man minst sagt säga efter kvällens konsert i kyrkan. Fullsatt blev det när Sofia och Robert gör sin julkonsert i Sverige.

En glad kyrkoherde började ta emot publiken i Åkers kyrka drygt en timma innan konserten skulle börja. Klas Svensson nämner att han hade fått frågan för några månader sedan om kyrkan var intresserade av att kunna genomföra evenemanget .
– Enda lokalen som rymmer runt 400 personer och har bra parkeringsmöjligheter är Åkers kyrka, säger Klas Svensson innan han påtalar för nästa bänkrad att trycka ihop sig så att alla får plats.

Philip Sundvisson är kvällens tekniker och turnéledare. Han tycker kyrkan är bra för här finns inga pelare att ta ljudhänsyn till.

Wells och Källgrens framförande innehöll både nya och äldre julmelodier på denna lilla exklusiva turné.
Pianokonstnären bjöd även på ett klassisk pianomedley. Akustiken i kyrkan bidrog till att höja upplevelsen för de 400 personerna som satt i bänkarna.

54-årige Wells, som blev rikskändis redan 80-talet, har varit i Vaggeryds kommun ett flertal gånger. Senast var för 14 år då han spelade i ishallen Movalla. Före konserten hade duon Källgren/Wells blivit bjudna på jultallrik. Skämtsamt inleder Wells om att han avslöjar inte hos vem ätit julmaten,  men att det var på Kaffegatan i Skillingaryd. Robert har jobbat med Sofia Källgren i många år och kvällens konsert i Åker är en av tre i framträdande som de båda artisterna gör tillsammans innan Robert drar ut till sjöss med sitt band på den stora finlandsbåten Cinderella.

Text. Sara Mejving

Foto: Peter Magnusson

LÄMNA ETT SVAR