Stensson SUM-SIM-kung

0
Erik Stensson vid Sum-SIm.
Erik Stensson vid Sum-SIm.

I helgen avgjordes Sum-Sim – Svenska ungdomsmästerskapen i simning – i Jönköping. Totalt var det 83 deltagande klubbar och drygt 500 simmare från hela landet.

En av dem var Erik Stensson från Värnamo SS, och vilken helg det blev!

Han simmade snabbare eller precis i närheten av de snabbaste han gjort innan på allt han simmade och det betalade sig bra, såpass bra att han om inte kung i alla fall kan kallas åldersklassdominant!

På de sju grenar som simmades i åldersklassen pojkar 14 fick han besöka prispallen vid samtliga tillfällen! Fem gånger resulterade det i guld och Svensk Ungdomsmästare. Detta på 200 och 800 fritt, 100 fjäril, 200 och 400 medley. Därutöver tog han silver på 200 ryggsim och 200 bröstsim.

Inte nog med det så räknar man även medaljer och totalpoäng för varje klubb under sum-sim och där placerar sig Värnamo SS på en fjärdeplats i medaljligan endast slagna av Västerås, Järfälla och Södertälje. I poängställningen där de flesta andra hade många fler deltagare med lyckades Värnamo SS ta en 19:e plats före stora simklubbar som Linköping, Växjö och Örebro.

– Det har varit en riktigt bra höst säger tränaren Christoffer som är väldigt nöjd med Eriks resultat men tycker att den viktigaste utvecklingen under hösten har varit hur tekniken utvecklats för kunna ta även nästa steg.

Inte bara Erik har varit och simmat i helgen, utan övriga simmare från de övre grupperna har varit i Göteborg på en stor tävling. Även där har VSS visat framfötterna och tagit flera medaljer!

Bäst lyckades Robin Pettersson med två guld, ett silver och tre brons. Han lyckades även slå sina personliga rekord på alla sträckor.

Även Jennifer Jingmark lyckades ta en medalj på denna tuffa tävlingen med ett brons på 200 fjäril.

– Väldigt roligt att alla simmar så fort och de är ett positivt driv i gruppen säger Christoffer.

– På ett ställe till var det tävling där VSS var representerad i helgen och det var i Ljungby där våra yngsta simmare var på plats för att visa vad de har lärt sig under terminen.

Även här presterade VSS många framskjutna placeringar och väldigt fina personliga rekord. Flest besök på prispallen blev det för Ingrid Mann som vid hela fyra tillfällen fick kliva högst upp på prispallen.

– Häftigt med den bredden, att på tre ställen samtidigt kunna vara på plats och göra ett avtryck såsom Värnamo SS verkligen gör denna helgen. Värnamo SS syns runt om i hela Sverige.

LÄMNA ETT SVAR