Therese blogg: Träningsfreak jag, nej inte alls!

0

Ändå så har jag nu börjat träna! Jag, i min bästa ålder på 40 plus… Hur hela friden kom det sig att jag som inte motionerat tidigare sedan gymnasietiden börjar nu? Man får en tankeställare i livet, alla får nog det, att man behöver röra på sig. Har ett stillasittande kontorsjobb och nöter häcken av mig varje dag på jobbet. Här ska det röras på sig…

Beslutet att göra det är lättare sagt än gjort! Att komma över tröskeln och komma igång! Se till och skaffa dig en träningspartner! Tänker jag. Se till och ha viljan! Det har jag, nu! Se till att någon peppar dig, när du väl kommer igång kommer välbefinnandet att man börjat. Vem ska peppa mig? Bestäm startdag! Så snart som möjligt, inga undanflykter här inte.

Jag fann en partner, min tonårsdotter, hon är ung och rask och man får ju på köpet lite mor- och dotter-tid under träningen. Träningsformen har vi också kommit överens om… Powerwalk. Följ gärna ett träningsprogram, där det finns ett slutmål. Sneglade in på Runkeeper och fann ett nybörjarprogram som vi kunde följa. 28 pass…Startdagen skulle nu bli på en lördag, förmiddag. Undrar om tonårstjejen är vaken då!

Det är ju en träningsform som är kostnadsfritt… nästan… var tvungen och se till och skaffa mig ett par ordentliga skor och gå i. Sökte på nätet om vad man skulle ha. Första rådet var att skippa vanliga skoaffären, utan man skulle gå till en ordentlig sportaffär. Där får man experthjälp och finna den rätta skon för ens fötter och gångstil.

Nu gäller det.. Jag skall börja, ta ett steg till nästa. Powerwalk, here I come! …Nästan… måste till någon sportaffär först.

Fortsättning följer….

Profilbild
Therese Fornstål

 

LÄMNA ETT SVAR