Therese blogg: Skor, promenadskor, löpardojjor….

0

Kärt barn har många namn. Dagen innan första träningspasset tog jag ett kliv in i Stadium i en närbelägen ort. Nu gällde det att finna något bra till sina små tosingar.  Är inte lång och har därmed små fötter, närmare bestämt storlek 36-37 om man ska tro de europeiska måtten. Ser i alla fall mina tår om jag tittar ner.

Blickar över klädhavet och finner ett annat hav av bara skor. Målmedvetet går jag genom butiken och upptäcker att all personal är upptagna. Modet sjunker något och jag står där något smått förvirrad, mitt i havet av färgglada skor med piggar, snören, kardborreband, höga, låga, stora och små. Läser skylt för skylt och finner ”Promenad”. Tar modet till mig och tittar… Alltså, vad är det jag ska titta på?! Nä, lika bra och vänta till någon av personalen är klara.

Intar ”tennisläge” och tittar åt höger,  vänster,  höger och vänster. Däråt vänster är en ledig. Ta och frågar: Kan du hjälpa mig? Jag skall börja med powerwalk och är helt ny på området. Själklart! Unga manliga personalen tar och går förbi ”promenad-hyllan” och stannar vid Löparskor. Men… Va, jag ska inte löpa, utan det är ju snabb promenad som gäller. Skorna där… Promenad?!

Nä, det är vandringskor i terräng… Nåväl, något nytt man lär sig… Eller så får de skylta om tycker jag. Är ju riktigt förvirrad, men självklart har man inte koll så är det ju personalen som man ska haffa direkt!

–  Av med skor och strumpor, dra gärna upp byxorna. Gå där fram och tillbaka, så får jag kolla hur du går. Plattfotad?

– Nä…

– Normal gång?

– Öh???

Stirrar på mina små tår…Vad mycket man ska veta om sina fötter. Gick fram och tillbaka, och meddelade även vilken storlek jag hade… Bad att inte få rosa, det är inget fel på rosa. Det är ju en tjejfärg, men jag ska inte ha rosa. Helt okey! Han plockade fram två par skor som jag skulle få testa.

Först på ett specialstrumpor och första test av första paret skor. Såg ut som små geishaskor tyckte jag… Kompakt och smått. Nä, kändes inte riktigt bra, visade sig på med de andra… Efter lite diskussioner med annan kollega, så kom vi fram till att andra paret var bra och skulle fungera för mina fötter.

Nu har jag äntligen ett par löpardojjor, förlåt powerwalkskor! Märket blev Nike och ett antal slantar fattigare, men det är verkligen värt det.  Får även ha skorna under en prövotid på 30 dagar, så jag har rätt att byta om de inte fungerar.

Skor

LÄMNA ETT SVAR