Jonas och Camilla lämnar snart…

0

För nio år sedan startade de sitt lilla fik på västkusten. I dag är det en restaurang som anordnar konferenser, kortare båtresor, bröllopsfester och entreprenad till bröllop.
– Det finns en stor efterfrågan på denna typ av tjänster och de senaste fyra åren har vi växt väldigt mycket, berättar Jonas Hugosson som snart lämnar Vaggeryd.

Processen att hitta personen som ska ta över ICA Supermarket i Vaggeryd har redan varit igång ett tag och inom några veckor tippar Jonas på att man kommer ha bestämt efterträdaren.
– Det var 100 personer som sökte att få ta över butiken, berättar han. Tio får komma på intervju och nu har de sållats ner till tre kandidater.

Processen är ofta lång och det är ICAs distriktsstyrelse som avgör vem som tillslut får ta över butiken. När efterträdaren tillslut valts sker själva försäljningen av butiken och Jonas, Camilla och den nya ägaren kommer under en tid arbeta sida vid sida i butiken för att underlätta övertagandet.

Men paret kommer inte helt bryta med ICA. Camilla har sedan drygt sex år tillbaka arbetat åt ICA skolan med att utbilda nya ICA–medarbetare och kanske kan man även erbjuda konferenslokaler för ICA–utbildningar i Göteborgsområdet.

Och Jonas arbete för räddningstjänsten kommer även i fortsättningen att försöka hjälpa dem i nöd men nu i vatten istället.
– Jag och sonen Carl läste till fartygsbefäl förra våren och vi är engagerade i sjöassistansen, berättar han. Att köra båtturer är även något vi börjat implementera i verksamheten vilket är väldigt roligt.

Så nu dröjer det bara någon vecka till innan den nya ägaren är på plats och sedan närmar sig Hugossons tid på ICA i Vaggeryd sitt slut.

150506-icajonas

LÄMNA ETT SVAR