Therese blogg: Mörker och träning

1

Intalar mig själv att jag kan intervall-träna själv, i mörker. Ja, så fort ordet intervallträning hörs så är det något med min partner. Så är det också sent på kvällen detta pass, nummer 6 körs! Hur ska jag få tjejen och pröva på ett intervallpass? Det skall ju göras… Hade också medvetet hållit tyst om att det var intervall till nästa gång. Den metoden gick inte hem heller.

Ska du hänga med? Det är lite sent men det fixar vi, eller hur?!

Så hör man ett buttert svar. Nääää.

Att det blev så sent träningspass, som efter klockan 21.00 på kvällen, hade sina orsaker. Haft en fullspäckat schema just denna dag.  Sa till maken att jag skulle ut på träningspass, hade letat fram pannlampan, så jag kan hitta i mörkret längst vägen i skogen. Temperaturen hade sjunkit ner till kring 10 grader och det har märkts tydligt att hösten har kommit med mörker och svalare kvällar. Det har sin charm och bo ute på landet!

Gubben min, hade bett mig vänta lite innan jag skulle ut, måste hämta det viktigaste! Ok, jag förberedde mig så länge med att sätta på reflexer på benen och klä på mig en värmande väst samt det viktigaste, reflexvästen. Stod och fixade fram musiklistan och var redo att starta träningsprogrammet med intervallträningen. 1,5 minut lugnt tempo och 1 minut snabbare tempo. Hade bestämt att pröva på lättare joggning och hoppades att det skulle ordna sig i mörkret. Så kommer min älskade gubbe med en reflexväst i högsta hugg och så att jag redan var fullmuddrad. Älskar min gubbe för hans ömma tanke!

Körde mitt pass, genom att vika av åt vänster. Musik i öronen och pannlampan på, med lite sämre lyse dock funktionsduglig. Började med uppvärmningen och knallade på… Det är tyst och stilla ute i naturen i övrigt, endast musiken hördes och träningsprogrammets röst om intervaller och tider. Så tystnade plötsligt musiken och jag funderade på om stickproppen gått ur, så hör jag i samma sekund, Pip, nästa intervall….. Okey, ingen uppkoppling till Spotify. Jädrar jag har hamnat i ”dödens dal” för just mobiltäckningen.

Det var bara knata på och så hör jag ljud och tänker nu följer någon efter mig! Hörrududu…. Det är ju mina egna steg jag hör. Nytt ljud, nä, nu prasslar det precis bredvid! Älg?! Eller grävling?! Tagga ner! Det är reflexvästen som prasslar! Rensa hjärnan, koncentrera på träningsintervallerna, snart är du hemma!

Tror nog att detta var det mest effektivaste pass jag någonsin gjort!

Hur blev det med antal kilometer och tid. Jodå, 2,61 kilometer och 23:42 minuter.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR