Therese blogg: Slafs, slafs – torra eller blöta fötter?

0

Nu har jag gått så många som totalt 6 pass och har klarat min sjunde träningspass och vidare med ytterligare 1 pass till. Ja, dessa fick jag åter igen gå utan tjejen, men den här gången har hon blivit så förkyld, så hon inte orkar eller kan hänga med. Peppar, peppar så har jag klarat mig undan själva förkylningen.

Dessa två pass har varit att man skall gå 2,2 kilometer och en 45 minuters pass. Det har varit så jädra skönt och kunna gå ut varannan dag och bara gå. Vädrets makter har dessutom varit på min sida! Gick 2,2 km passet på 24 minuter, ja det blev egentligen 2,55 kilometer. Känner stoltheten växa i mig. Jag kan peppa mig själv och gå utan min partner.

Försöker fortfarande finna nya rundor att gå, så jag passar på och undersöker nya vägar när jag har ett längre pass som 45 minuter. Just denna gång var nog inte så lyckat och pröva på vägar. Inte efter en regnig dag så det är blött överallt. Ja, jag har faktiskt vädrets makter med mig och har bra väder när jag ska ut och gå. Här undviker jag hällande regn, men blöta fötter, det är en annan historia.

Vad hände egentligen? Ja, kom på att jag hade en längre pass att gå, när jag väl började och sneglade efter alternativa vägar och fann en traktorväg, in på den och traskade längst spåret och så vips, så tog vägen slut?! Vart ska jag gå nu… Jag har hamnat i en kohage, som tur var inte det några kor där. Så jag valde att gå längst stängslet runt hela hagen i hopp att komma till något annat spår och gå vidare på.

Det blev några hundra meter längst stängslet så är jag nästan på gång att runda hela hagen, vilket jag inte ville. Så över stängslet för att gena en annan lite plätt dit jag visste att landsvägen gick. Plurr i diket.  Inte nog med att skorna blev blöta av gräset, nu blev plurret i diket en slafsande, nä två slafsande skor. Jag som hunnit gå i en kvart, tjugo minuter!

Kampandan växer i mig, jag bestämmer mig för att gå vidare, ska uppnå mina 45 minuter och gick med mina blöta skor och stumpor. Gick den rundan jag har koll på vägen, inga mer blöta ängar och plurr i diken. Tiden blev faktiskt 47 minuter och totala sträckan 4,63 km. Ger mig själv en klapp på axeln att jag fixade detta. Fötterna däremot, ja, de var trots allt rätt så torra. Säger bara, vilka bra strumpor jag hade på mig!

LÄMNA ETT SVAR