Blogg: 47 år mellan matcherna

0

Per Bunnstad bloggar om en händelse i måndags:

Det har gått nästan 47 år sedan jag senast såg Jönköpings Södra – Djurgården så måndagens resa till Stadsparksvallen i Jönköping blev lite speciell. Tyvärr är mina minnesbilder ganska vaga av matchen 1969 som jag i all fall minns att Djurgården vann.

Internet är bra för där finns mycket att hämta som:
1969–09–14 Jönköpings Södra IF – Djurgårdens IF 1–4. Publik: 11 092

Tidig avresa med Tero Väisänen och Anette Hedin som medresenärer. Parkering vid Stadsparken där en trogen J-Södrasupporter från Klevshult anslutit: Bengt Fälth.

Tero vänder åter efter en stund för att hämta glömd mobiltelefon. Fast, fast: Tero hittade inte bilen… Lite svårare att orientera sig i Jönköping än i Bor… Han och Anette var dock duktiga att hantera sina kameror.

In på arenaområdet och direkt blev vi stoppade av en vakt, en Vaggerydsbo som normalt jobbar på kommunens ungdomscafé men som extraknäcker som vakt. Efter viss ”övertalning” släppte han in oss alla med världens största leende. Nexat ”Nedde” Shabani är en trevlig prick.

Mottagandet i pressrummet blev också bra och en fint måndagkväll kunde ta sin början. Gåshud eller ståpäls eller vad ni vill: skönt.

Det skiljer en hel del på att se idrott framför teven eller på läktaren. Hur man än försöker i tv-soffan blir det aldrig detsamma.

Djurgården hade bollkontroll men inte kontroll på liraren Tommy Thelin i J-Södra som gjorde matchens enda mål.

Förlust för ”mina” grabbar men det går fler tåg. Djurgården kommer tillbaka. Och låt oss också hoppas att J-Södra hänger kvar för det är viktigt att vi har ett länslag i högsta serien. Såvida nu inte IFK Värnamo mot förmodan tar steget upp. IFK hade dock en spelare på plan: Dzenis Kozica som gått till J-Södra från IFK till denna säsongen.

LÄMNA ETT SVAR