Ulla nöjd med delinvigningen

0

Ulla Gradéen presenterar en insändare som handlar om dagens aktiviteter i Gummifabriken i Värnamo.

Kunskap, Kreativitet, Kultur, Kvinnodag och Knökafullt på delinvigningen av Gummifabriken i Värnamo idag. Välarrangerat evenemang med otroligt många utställare och aktörer på alla tre våningsplanen, i alla rum och vrår. Musikkåren spelade i solen, kören sjöng i foajén och nio invigningstalare följde i fullsatta salonger. Sofia Svensson från Finnvedens gymnasium drog de största applåderna med sin spontana hyllning till Gummifabrikens möjligheter.

Människor strömmade in i lokalerna, kö till hissen och kö i trapporna, förväntat antal på 3 000 uppnåddes säkert, är min uppfattning. Studenter guidade och hjälpte till rätta på ett proffsigt sätt, härliga ungdomar som går på Campus. UF företag med snygga och kluriga ideér. Ficklampstillverkning och ansiktsmålning var mycket uppskattat, framför allt av de yngre besökarna, det märktes när barnen kilade omkring i korridorerna.

Vi samverkande föreningar som håller Internationella kvinnodagen 8 mars, fick tillfälle att tala med många olika människor som vi kanske inte möter annars när jämställdhetsfrågor och internationellt arbete diskuteras. Föreläsningar om feminism samt internationellt arbete för tonårsflickor gav tankeväckande insikt.

Så många aktiviteter att man inte hann gå på allt, men i vimlet och minglet pratades om minnen från dem som arbetat på fabriken, att puck-kakorna var goda, att ”här är ju riktigt fint”, ”klart att det måste byggas klart, men ha koll på pengarna” och så vidare.

Målet med att ha en delinvigning för regionala och  lokala besökare med lokala föreningar, företag och människor uppnåddes verkligen. Det finns en rik mångfald i vår kommun, och det är jag så stolt över!

Mina reflektioner efter en heldag på Gummifabriken.

Hälsningar
Ulla Gradeen
S-oppositionsråd Värnamo kommun

LÄMNA ETT SVAR