Sandra tillbaka efter kraschen

0

I morgon börjar SM i mountainbike på Isaberg och Sandra Salinger från Värnamo är tillbaka i sadeln efter förra årets våldsamma krasch.

Det var i juni förra året som Sandra kraschade våldsamt. Läs mer om vad vi skrev då på denna länk:

Hon är inte fullt återställd men så pass att hon kan tävla. Hon har fortfarande bland annat vissa problem med ryggen.

– Isaberg har fina omgivningar och banorna är i toppklass. Tävlingsbanorna kommer att slingra sig utmed skidbacken. De kommer att börja vid botten och gå hela vägen upp till toppen, för att sedan svänga runt och bjuda på en brant nedförsbacke, vidare går varvet in på en teknikdel med hopp och dropp. Cirka 4,5 km och olika många varv beroende på vilken klass man tävlar i vilket blir en rejäl utmaning för cyklisterna, säger Sandra som själv tävlar på söndag.
– Det är väldigt tuffa banor, men samtidigt utvecklas sporten mycket. Det blir tuffare och tuffare, hela tiden mer fysiskt.

När Sandra med sambo Keith Johansson var på Isaberg för att cykla för cirka tre år sedan var terrängen svårframkomlig, men berget hade potentialen. Sedan dess har främst Keith men även Sandra arbetat för att göra berget till ett cykelmecka.
– Vi såg möjligheter att göra cykelleder, arrangera läger och drömmen om att arrangera ett SM på Isaberg föddes. Det har varit framgångsrika år och det är mycket cyklister på Isaberg varje dag, menar Keith Johansson.

SM-banorna är unika för Sverige och har blivit en reseanledning till Isaberg.
– Det känns extra kul och betydelsefullt för mig att kunna ställa upp i SM på Isaberg, säger Sandra Salinger.

Keith Johansson är initiativtagare till SM i MTB 2015. Arrangemanget delas lika mellan Anderstorps OK, Hestra SSK, Gnosjö FK och Isaberg SC.

LÄMNA ETT SVAR