Fagra Fryebo fejas för fullt

0

Just nu fejas det för fullt i fagra Fryebo. I morgon är det nämligen dags för den årliga invasionen av byn i samband med Lantbruksveteranerns Dag. Det är fjärde Fryebo-upplagan som står för dörren och intresset har stegrats år för år.
Lantbruksveteranernas dag arrangerades för första gången 2009 av lantbrukssektionen inom Götaströms Fordonshistoriska Klubb.

2012 var det dags för Fryebo, som ligger på höjderna nordväst om Klevshult, att åt åta sig värdskapet för första gången. Det gav mersmak.
– Det är fjärde gången vi arrangerar Lantbruksveteranerns dag, berättar Anja Olofsson som står som lokal värd för evenemanget.
– I fjol hade vi någonstans mellan 400 och 500 besökare.  Då är parkeringen full. Om det blir fler i år bestämmer nog vädret. Men intresset för gamla traktorer och andra redskap växer stadigt.
Redan några dagar före den stora dagen anlände de första veteranerna. Hur många det till slut blir återstår att se. Minst ett 30-tal i alla fall.
Det blir också servering och försäljning av av varor som bygger på produkter från lantbruken, som ostkaka.
Anja Olofsson berättar att det blir besök av en hemlig gäst, en verklig bjässe som är så stor att de ganska små vägarna upp till Fryebo knappt räcker till.
Anja hoppades också in i det sista på besök av en gäst från Farmen-inspelningarna vilka nu går mot sitt slut.
– Farmen-Gutta har blivit tillfrågad, men det är ”inte hundra” att han kommer, berättar hon.
Hur det blir med denne från TV kände gäst återstår att se.

 

LÄMNA ETT SVAR