Sökandet fortsätter efter 77-åringen

0

Spaningarna fortsätter i Vaggeryd efter den 77-åriga kvinna som vid 17-tiden i går försvann från sitt hem. I sökandet deltar sedan förmiddagen även Missing People vid sidan av räddningstjänst och polis.
Central för spaningsledningen är brandstationen i Vaggeryd varifrån arbetet tog ny fart vid niotiden på förmiddagen. Efter en kort genomgång skickades räddningstjänstens personal ut i olika riktningar. Tyngdpunkten på sökande ligger just nu  på Lagan och dess närområde.
En båt med utombordsmotor har sökt igenom åfåran från maden söder om vårdcentralen upp mot Södra Park-bron vid Folkets Hus. Där är ån väldigt grund och dessutom belamrad nedfallna träd som inte tagits bort vilket har försvårat sökandet.
En annan grupp har följt vattnet  med utgångspunkt från kvarnen.
– Vi deltog i natt i sökandet med femman plus en fyrhjuling mellan klockan ett och fem på natten. Dessutom har polisen använt helikopter och en hundpatrull, , berättar räddningschef Fredrik Björnberg.
Räddnignstjänstens insats har fördubblats jämfört med natten. Exakt hur många poliser som deltar i sökandet gick inte att få uppgift om. Men polisbilar sågs cirkulera i Vaggeryd.
En och annan vaggerydsbo som fick nattsömnen störd när en helikopter på låg höjd svävade över orten, sökande efter den försvunna kvinnan.

S

LÄMNA ETT SVAR