Roland Bergh har avlidit

0

Värnamo.nu | Värnamos snabbaste tidning

Roland Bergh från Vaggeryd avled den 14 september 2015. Han var född den 27 november 1927.
Roland drev i många år Berghs Möbelaffär tillsammans med sin maka Karin. Han lärde sig tapetseraryrket av sin far Carl Bergh och avlade sig gesällprov som 20-åring. Tillsammans med sin jämnårige kamrat Jan-Erik Kullberg lärde han yrket från grunden.

Berghs Möbler blev butiken som möblerade det moderna som Vaggeryd som växte fram från 1950-talet och 20 år framåt då småhus sköt upp som svampar ur jorden. Den ställningen som leverantör av allt som hör hemmets inredning till hade butiken kvar så länge Roland drev möbelaffären, trots konkurrens från IKEA, Tenhults Möbler, Mio med flera, och trots att han jämsides med möbelförsäljningen fortsatte arbetet i  tapetserarverkstaden. Efter att möbelförsäljningen avvecklats för 15 år sedan fortsatte Roland Bergh att utöva tapetseraryrket så länge krafterna stod honom bi, vilket de gjorde länge.
Roland Bergh sörjes närmast av makan Karin samt barnen Eva och Stefan med familjer.

LÄMNA ETT SVAR