Dagen före kanelbullens dag samlades ett glatt gäng i Vaggeryds kyrka för att baka kanelbullar. Skratt och glada tillrop var den naturliga ingrediensen.
Man diktade även ihop kanelbullebagarens sång:
”Kanelbullebagaren tager först en halv liter mjölk och värmer den så fingret inte fryser. Ett paket jäst som smulas ned i skålen. Sedan hälles mjölken över. Tillsätt sedan sedan smör socker, sirap och salt. Bullebagaren tager sedan mjölet och häller det i skålen. Baka sedan smeten till den blir smidig och fin. Sedan jäser degen i sådär en halv timme under en duk av lin. Baka ut och fyll med smör, socker och kanel. Grädda tills bullen är klar.”
Melodin är fortfarande lite osäker.
Kanelbullarna skall sedan förtäras vid kyrkkaffet efter gudstjänsten i Byarums kyrka på Kanelbullens dag.
Då säljs kanelbullar och lotter. Behållningen går direkt till insamlingen för ”världens barn”.
Petra Bertilsson