Parkeringsövervakning i Vaggeryd på gång

9

Den bristande parkeringsdisciplinen i Vaggeryd och Skillingaryd i allmänhet och utanför ICA Supermarket i Vaggeryd i synnerhet var uppe till behandling vid tekniska utskottets oktobermöte.
Fråga har varit aktuell länge och har också diskuterats i samband med utvecklingsarbetet i Vaggeryds centrum.
Det är ju inte tillåtet att parkera på huvudled men det görs ändå så gott som kontinuerligt utanför ICA Supermarket.
– Vi får konstant påringningar om hur folk parkerar utanför ICA i Vaggeryd. Parkeringsdisciplinen där är ju rent makalöst dålig, medger tekniska utskottets ordförande Per Olof Toftgård.
Beslutet blev att uppdra åt gatu- och parkchef Hans Göransson att titta närmare på frågan och ta fram förslag på hur kommunal parkeringsövervakning skulle kunna ordnas.

Två bilar utanför ICA i Vaggeryd, varav en parkerad.
Två bilar utanför ICA i Vaggeryd, varav en parkerad.

parkering-151022

9 KOMMENTARER

  1. Detta skulle även den Kommunala verksamheten i Hemtjänstens lokaler följa….
    Ibland rent omöjligt att komma in eller ut med släpkärra då de parkerar sina bilar mellan sin fastighet och Pingskyrkan !!!!

  2. Måla upp några rutor på storgatan utanför ica istället. Gatan är bred, gott om plats. Parkerade bilar stör ingen där. Märk upp dem som korttidsparkering 15 minuter! Lösningen är klar, hur svårt kan det vara?!

  3. Om man nu har brått o bara ska in o köpa kvällstidningen så är det väl perfekt att ha några platser där man kan stanna till bara 10-15 min, så det vill iaf jag ha. O så länge stannar jag till där, om de finns ledig plats

  4. Det är en huvudled samt ett övergångställe utanför Ica!
    Det tar 1 minut att köra in på stora parkeringen och gå in i butiken.
    Det är sjukt att man trots att många barn och andra cyklar och går där envisas med att spara 30 sekunder på att parkera precis mitt utanför entren!

LÄMNA ETT SVAR