Säsongens första seger för VHK

0
HK Värnamo dam

I dagens hemmamatch ställdes Värnamo HK damjuniorer mot Växjö HF och det blev säsongen största seger, 22–17. Tränaren Peter Alzèn ger en rapport.

Efter att ha haft ett litet matchuppehåll var vi nu ganska taggade för att ta kampen om poängen på allvar. Vi har tränat på bra och detaljerna sitter mer och mer för varje gång vi träffas. Eftersom vår trupp är extremt stor var det några spelare som nu gjorde sin första match för säsongen, Amanda Bard, Sofia Josefsson, Ida Rimark och Selma Veladsic bla, och alla var absolut bidragande till dagens seger.

Vår första halvlek är ruggigt bra. Ett försvarsspel som sitter och som stressar fram mycket misstag från Växjötjejerna. De avslut som kommer igenom tar Amanda Bard hand om i målet.

När vi dessutom straffar vår motståndare med ett bra tryck i fas 1- och 2-spelet så rinner siffrorna iväg till vår fördel. Det är väl bara under de fem första minuterna och ställning 2–2 som det är match. Resterande tid tycker jag vi har full kontroll över. Glädjande så kan vi gå runt ordentligt på alla 14 spelare denna halvlek och oavsett vilka som är på banan bibehålls kvaliteten.

Att vi sedan kanske tappar lite av vårt spel i andra halvlek gör inte så mycket. Vi har som sagt kontroll på matchen och vi kan kosta på oss att fortsätta gå runt på hela truppen. Ska sanningen fram så gör även Växjö en bättre halvlek här. Deras målvakt gör en hel del fina parader och laget ska ha beröm för att de krigar på i 60 minuter även om matchen mer eller mindre är avgjord efter första halvan.

Amanda Bard i målet är redan nämnd och hennes första halvlek är fantastisk bra. Selma som då gör sin första match för säsongen är även hon lysande och sju riktiga kanoner levereras från hennes vänsterbössa.

Sofia Josefsson och Isagel Josefsson delar på tiden som mittnior och styr spelet bra och levererar dessutom fem mål ihop.

I övrigt gör samtliga en väldigt solid insats även om vi kanske inte kommer upp fullt i den nivå som vi har inom oss i andra halvlek.

Redan på torsdag väntar ny match då vi beger oss till Anderstorp för ett intressant derby.