Bråk på flyktingförläggning

16

I måndags uppstod bråk på flyktingboende vid Sörgårdsskolan i Skillingaryd. Det var en man och en kvinna som kände varandra sedan de bott i Syrien som hade hamnat i någon form av bråk. En polisanmälan om olaga hot är upprättad.

16 KOMMENTARER

 1. Det kan inte stämma, kommunalrådet Keith Williamsson (S) har ju själv besökt förläggningen och det verkar ju hur mysig stämning som helst där.

  ”Jag har hunnit prata med flertal av dem som bor här och fick en positiv bild. De är intresserade och ställer många frågor om kommunen. Det verkar vara en lugn och trevlig grupp som har kommit hit. ”

  ”Många utav dem är flerspråkiga och pratar bland annat väldigt bra engelska. Sedan tycker jag att stämningen är god bland både barn och vuxna som bor här.”

  http://vaggeryd.se/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv2015/evakueringsboendetharoppnatiskillingaryd.5.591c3cb9150af8f3576103b3.html

 2. Jo Vandraren och Svarvarn, visst är det tråkigt att det blir bråk. Men det handlar om människor och människor hamnar ibland i just bråk. Nedan är länkar till tre andra händelser som utspelat sig i kommunen senaste veckan, som sagt, människor hamnar ibland i bråk oavsett om de har ett hem eller är på flykt.

  http://gamla2016.skillingaryd.nu/blog/2015/11/14/41-aring-anhallen-for-misshandel/
  http://gamla2016.skillingaryd.nu/blog/2015/11/18/man-gripen-for-olaga-hot/
  http://gamla2016.skillingaryd.nu/blog/2015/11/17/grov-misshandel-i-skillingaryd/

 3. Hoppasan vandraren och Svarvarn. Är det unikt ett en man och en kvinna ryker ihop på ett boende. Händer nog dagligen här i Skillingaryd, avsett om man är ”helsvensk” eller flykting. Verkligen låg nivå på era kommentarer.

  • Visst är det förvånasvärt. Mn bör kunna hålla sams i 5-10 dagar!
   Vissa personer som är födda här har aldrig hamnat i slagsmål, på alla år!
   Men kommer man till ett land och får hjälp från ett hemskt krig
   borde man kunna försöka att samsas, och inte fortsätta med bråken/krigen!

   Har även varit knivslagsmål i Vaggeryd, dit barnen bodde i första skedet.

 4. Njaa, vet inte om min kommentar är så värst farlig, är väl snarare Willhemsson som var ute och seglade med sina kommentarer om boendet, tror jag man klarar av att se oavsett partifärg.

  Sen tycker jag både A och Linus Persson försöker göra sken av att det inte finns några problem på asylboenden överlag.

  Om det beror på okunskap eller om man har någon agenda låter jag vara osagt.

  Men råder er att läsa på lite, media i Sverige skriver faktiskt en del om det, oavsett vad vissa vill hävda.
  Sök gärna också lite om hur situationen ser ut i Tyskland på deras asylanläggningar, finns en hel del där det bland annat den tyska polisen ger sin syn på läget.

  Att släta över och förneka hjälper ingen, allra minst dom asylsökande.

  • Jag har inte gjort sken av att det inte finns någon problematik på asylboenden, jag är mycket väl upplyst om att mycket inte fungerar samtidigt som det är mycket som faktiskt fungerar. Men jag är trött på att så fort en sådan här händelse rör flyktingar, så ska det slås på stora trumman, när det dagligen sker liknande händelser i vårt samhälle som ingen bryr sig om.

 5. Gud så fjantiga kommentarer. Kvinnor och män ryker väl ihop titt som tätt i hem och på arbetsplatser så ni som är fria kan ju kasta första stenen. Att polisen tillkallas har nog inte med graden av bråk eller hot att göra utan på grund av andra omständigheter. Föräldern som skriver, är du orolig över alla par som bor runtomkring skolan också? Ifall de råkar i konflikt menar jag.

 6. Vi får väl helt enkelt bara hoppas att inget allvarligare händer. Varken kommunen eller skolledningen verkar vara villiga att förstå oss föräldrar med barn på skolan.

  Det verkar iaf vara familjer till stor del som bor där, vilket känns betryggande, med tanke på att ca 90% av de som anländer till vårt land är män i krigsför ålder med dyrare nike-skor, iphones och guldlänkar än någon i vår familj någonsin haft råd med.

  Securitas bevakade bra första dagarna, men nu verkar de borta.
  Får ta och ringa rektorn igen och se till att dom höjer säkerheten under skoltid.

 7. Antar att denna debatt är slut. Men jag nåste ge mig själv beröm, för jag är den enda som har vågat att gå ut med namn. Ni andra döljer sig under signaturer och vågar inte visa eran identitet,

  • Linus>>>> Vad jag (eller någon annan anonym signatur) heter är egentligen bara väsentligt om man vill flytta fokus från debatten och diskutera mig som person istället.

   Och när det gäller den här sidan är det väl helt klart rekommenderat att använda sig utav signatur, oavsett om det handlar om flyktingboende vid en skola eller om ”vår lilla stad” så har folk olika åsikter, och det finns ju en historik där folk som gått ut med namn här har blivit uppringda och trakasserade i sitt hem, bara för att dom tyckt olika.

   #Det goda hatet

 8. Känns otryggt att det är bråk så nära skolan och förskolan fär mina barn går.
  Antar att dom har beslutat att lägga flyktingsboende där inte har barn som går i Sörrdgårdskolan.

LÄMNA ETT SVAR