Dags för stora pizzadagen

0

Nyårsdagen brukar vara den dag på året då det säljs allra mest pizzor.

pizza-kebab-151231-pb
Kebab är gott…

– Ja, det blir nog dubbelt så många som på en vanlig fredag, säger Roel ”Robban” Kiorkis som just i morgon haft sin pizzeria Akropolis i Skillingaryd i 16 år.

Före dess jobbade han i Jönköping och Fagerhult.

Roel är född i Syrien 1958 och flyttade senare till Libanon för sedan komma till Sverige. Roel är uppvuxen med den assyriska kyrkan. Han är alltså troende och är med i en kristen församling.

Just nu lider han med sitt hemland och kvar i samhället där han bodde finns bara ett 60-tal personer mot 6 000 när han själv bodde där. De flesta av Roels släktingar har flytt men han har en syster kvar på platsen.

Han har bakat pizzor i Skillingaryd i 16 år och han lär nog fortsätta i något år till:

– Men det säljs inte lika pizzor som förr utan vi har breddat sortimentet, säger han.

Fast i morgon är det nog som gäller till nästan 100 procent. Många är trötta på julmaten och vill ha lite annan mat som pizza eller kebab. I många hushåll lägger man ned ett stort arbete på något festlig i matväg på nyårsafton och då kan det vara skönt att slipa laga mat dagen därpå.

– Vi är fyra som jobbar här i morgon mot annars oftast två, avrundar han intervjun.

pizzeria-roel-kiorkis-151231-pb
Roel Kiorkis är av av Skillingaryds pizzabagare

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR