När klassiskt hus revs…

1

Året är 1985. Dollarn pendlar mot tio kronor och det svenska bensinpriset hade går upp över 4:50. Sverige inför prisstopp och Tage Erlander dör. Södertälje vinner SM i ishockey efter finalseger över Djurgården. Men även i Vaggeryds kommun händer en del.

I Vaggeryd var det rivningsraseri av gamla hus lite tidigare och även om det inte kan sägas var rivningsraseri så föll ett klassikt hus till marken detta år.

På Örjan Carlströms läsarbild ser vi hur Smålands Folkblad/Konfekthörnan försvinner och hur det är fjärrvärme på G i Vaggeryd.

Läs mer i en tidigare  artikel som finns här.

smf-konfekthornan-1983-orjan
Vaggeryd 1985. Foto: Örjan Carlström

 

1 KOMMENTAR

  1. Det var ju en hård politisk strid om Konfekthörnan. Kenneth Åberg som då var ordförande i kulturnämnden försökte rädda byggnaden men fick inte tillräckligt starkt stöd. Det värsta rivningsraseriet var dock 15-20 år tidigare när alla hus på nuvarande ICA-parkeringen försvann och 1970 var turen kommen till de gamla fina hotellbyggnaderna vid stationen som försvann på nyåret.

LÄMNA ETT SVAR