Skön VGIK-seger i Alvesta

0
Henning Grans

Värnamo GIK besegrade Alvesta med 3–1 på bortais.

Martin Pärna blev utvisad redan efter 46 sekunder och efter 1.50 tog Alvesta ledningen genom Ronny Hansson. Det skulle visa sig bli lagets enda mål för sedan höll Alexander Emanuelsson tätt i VGIK-kassen.

Martin Pärna var minst sagt inblandade i kvitteringen som han fick i mål med Victor Riesbeck som framspelare. Då hade Alvesta en spelare utvisad och klockan visade 4.58.

Nästa mål dröjde till tredje perioden och det var Henning Grans som efter 51.22 gav VGIK ledningen.

3–1 kom med 23 sekunder kvar att spela i tom kasse. Marcus Bengtsson gjorde mål med John Pamic som framspelare.

– Killarna krigade i 60 minuter och i dag är jag jättenöjd med alla. Det är väldigt sällan som VGIK vinner i Alvesta så det är skönt att åka hem med tre poäng, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Även om matchen var jämn var det VGIK som hade lite fler heta målchanser så segern kan knappast sägas var oförtjänt.

– En härligt moral och sköt att kunna studsa tillbaka efter den senaste matchen, säger Maths.

VGIK kom till spel utan sjuke Victor Wallin och utan Fredrik Eriksson som var förhindrad på grund av arbete. Men alla som var med kämpade storstilat. Målvakten var säker och i övrigt lite extra beröm till Alexander Heiel, Victor Koppelo, Kalle Berggren och Ted Nilsson.

VGIK är nu tvåa i den jämna serien och närmast väntar Nässjö, ett lag som ligger sist och det ska på papperet åtminstone bli en trepoängare för VGIK. Men matchen ska spelas också.

Alvesta – VGIK 1–3 (1–1, 0–0, 0–2)
Skott på mål: 31–32 (12–10, 6–10, 13–12)
Utvisningar. Alvesta 3×2, VGIK 4×2