IFK med tre ordinarie förlorade

0

Det blev lite överraskande förlust för IFK Värnamo i kvällens träningsmatch på Ljusseveka konstgräs mot division 1-laget. Husqvarna FF, 0–2 (0–0).

Men, med facit i hand var gästernas seger inte av typen skräll. IFK mönstrade nämligen ett mycket ungt lag. Bara fyra spelare från A-laget förra säsongen var med, en kvartett som blev en trio då David Engström gick av banan efter 21 minuter.

– Han fick ont i ett knä, berättade tränaren Jörgen Petersson.

Förlusten är inget att säga om. Husqvarna med större och tyngre spelare vann rättvist.

– De var tuffare och vann närkamperna. Där avgjordes matchen, summerade IFK:s lagkapten Martin Claesson, men tillade:

– När det gällde bollskicklighet var vi lika bra.

Liksom att springa och kämpa. De detaljerna var bra hos de vit-blå.

– Vi vägde för lätt, men det var en nyttigt för de här yngre spelarna som är i en utvecklingsfas och matchning är viktigt, betonar Jörgen Petersson.

Båda lagen spelade med många snabba, korta passningar, men antalet heta chanser var lätträknade.

– Ja, det var inte många chanser från något håll, ansåg också Claesson.

Jörgen grät inte över nederlaget utan hittade positiva inslag.

– De som ska leverera gjorde det. Claesson, Englund och Winsth var jättebra.

IFK inledde bäst och hade en av sina två bästa chanser redan i upptakten, men Martin Claessons avslut for utanför HFF-buren. Ett bra frisparksläge strandade sedan i HFF:s mur och första bollen mot mål kom från Freddy Winsth via halvträff på volley.

Husqvarna hade inte något läge i första halvlek, men tog igen det i andra halvlek. Ledningsmålet ett vackert skott från vänsterhåll letade sig in Filip Erikssons målburs bortre del. De hade sedan chans att göra 0–2, men snubblade bort sig. Större lycka hade de i 60:e minuten då ett skott – eller passning – tog på en IFK:are och ställde mål-Filip maktlös.

Nej, förlusten är inget att gräma sig över. De som fick chansen att visa upp sig gjorde det helhjärtat.