Svensk förlust mot Turkiet

0

Sverige förlorade bortalandskampen mot Turkiet med 1–2 (0–1).

Sverige kom till spel med två debutanter, Victor Nilsson Lindelöf och Ludvig Augustinsson i backlinjen. Från U21-guldlaget liksom John Guidetti som startade på topp. Hade det inte varit för att Oscar Lewicki fått bättre anbud så hade det kunnat vara fyra från guldtruppen från start i Antalya.

Nu blev det förlust med 1-2. Rutinerade Cenk Tosun fick sista ordet som tvåmålsskytt i en ovanligt jämn och välspelad vänskapslandskamp. Erik Hamrén var överlag nöjd med mycket även om han tyckte att man lite för ofta tappade sitt bollövertag för lätt.

Men Sverige skapade faktiskt många lägen, liksom Turkiet. Och det svenska försvarsspelet såg stabilt ut. Och debutanterna i backlinjen levererade väl.

– De gav bra kvitton, jag vill ge ett stort plus till våra debutanter, sa Hamrén direkt efteråt.

Inramningen i Antalya var högkaratig för att vara en landskamp av vänskapskaraktär. Och de båda lagen svarade upp mot uppskattningen från läktarna. Det var ett fyndigt hemmalag som mötte ett svenskt motstånd som satte hög press, offensivvilja från båda håll.

Turkiet - Sverige- Foto: Svenska Fotbollförbundet
Turkiet – Sverige- Foto: Svenska Fotbollförbundet

Fatih Terim, på tredje resan med ett turkiskt landslag, kunde gå till halvtidsvila med 1-0. Distinkt inslaget av Cenk Tosun i minut 32 efter en fin nickskarv.

Chansmässigt hade det dock kunnat varit jämnt. John Guidetti var het och nära att näta både en och fler gånger. Allt som allt var det en jämn och välspelad första halvlek i publikens smak där smolket i bägaren var när hemmaprofilen Hakan Balta tvingades byta för skada i slutet.

Andra halvlek var inte sämre. Och det berodde nog också på att båda lagen var sparsamma med bytena som annars lätt kan förrycka matchens tempo. Sverige fick sin utdelning till 1-1 på en fast situation som vackert iscensattes av inbytte Sebastian Larsson. Likaledes inbytte Emir Kujovic nickskarvade Sebs fina frispark till framrusande Andreas Granqvist som fint serverad kunde kvittera.

Cenk Tosun fick dock sista ordet när han kunde sätta 2-1 med mindre än tio ordinarie minuter kvar att spela.

LÄMNA ETT SVAR