Knivbrott och försvunna ungdomar

13
 • Misstänkt för tre olika brott. En 43-årig kvinna med postadress i Norrköping stoppades av polisen när hon kom körande på Artillerigatan i Skillingaryd. Den var den 5 maj som polisen stoppade henne vid 14.45. Kvinnan hade inget körkort att visa upp för polisen. Dessutom var hon onykter och nu är kvinnan även misstänkt för narkotikabrott. I bilen fanns det en person till som nu också är misstänkt för narkotikabrott.
 • I Bondstorp fick polisen ingripa mot två personer den 6 maj. Det var 20 minuter före midnatt som polisen kunde konstatera att det var två personer som båda bröt mot knivlagen.
 • Två unga män är försvunna från HBV-hem i kommunen. Polisen misstänker att de båda tagit sig till Malmö.
 • Ett bilfönster skadades när bilen passerade under en bro på E4:an, vid trafikplats Klevshult. När bilföraren stannat bilen så kunde han konstatera att skadan var cirka en centimeter i diameter. – Föraren har uppgett att det fanns blystänk vid skadan och det finns misstanke om att någon skjutit med luftgevär på bilen, säger Björn Dahlbäck vid polisen.

13 KOMMENTARER

 1. Och vad tror man att dom ska försörja sig på i Malmö?Åker från krig och elände till Sverige och Skillingaryd. Får lugn och ro ordnat boende och mat,är inte nöjda och bara sticker i väg. Ska man hjälpa dom? Otacksamma är dom.

 2. Va skönt att du ”Skillingarydsbo” vet precis allt om just dessa människors situation & varför de valt att sticka. Är det dig dem ska vara tacksamma mot eller varför är du så ”sårad”? Ibland gör människor val man inte förstår för att man inte vet så mycket om dem.

 3. När en ungdom avviker från ett boende så kan antingen personalen eller godman göra en polisanmälan, detta innebär inte att ungdomen är misstänkt för något brott utan att helt enkelt ett godkännande av godman inte gjordes för resan, ungdomen kan ha flera anledningar till att vilja åka iväg, det troliga är att träffa vänner, familj eller flick/pojkvännen.
  Har jobbat inom hvb i många år både med missbruk och ensamkommande. Sådana här uppbrott där ungdomen går sin väg ändå är vanligt, det brukar lösa sig snart efter.

 4. Ehhh vem bryr sig om kidsen som drog till Malmö, pundare kör runt i Skillingaryd, folk drar runt med kniv o någon blir beskjuten med luftgäver.
  Borde inte vi diskutera dessa problem istället?

 5. Håller med jeppe alla har mått dåligt men varförn fjäska för det går en stund sen då ta tag i problemen inte skyll på allt annat .

 6. M,dom behöver inte vara tacksamma,mot mig. Dom ska vara tacksamma att dom har fått komma hit,till ett land utan krig. Är det inte det dom flyr i från? Jag är inte sårad alls. Har dom fått mat,boende,vård,stöd och allt annat,så ska dom sköta sig. Man gör väl inte så,sticker i väg bara??

 7. ”Skillingarydsbo”
  Förmodligen har du själv inte varit med om vare sig krig, utnyttjande, flykt etc vilket naturligtvis är bra, för dig. Men din svart/vita syn på hur man får dessa unga att må bra och känna trygghet speglar också detta, att du tyvärr har noll empatisk förmåga. Att mat, tak över huvudet, vård etc ”löser” situationen och att dom då ”glömmer” allt dom varit med om ochå allt är bra är en väldigt förenklad bild av situationen. Allt tar tid, och på vägen händer saker som varken du eller jag förstår. Om en ungdom avviker betyder det inte att han inte känner tacksamhet, långt därifrån!
  Barnslig nivå att lägga en diskussion om försvunna ungdomar på!!

  • Vaggerydsbo. Det verkar som att du vet allt. Jag vill bara tala om för dig,att jag och min familj fick också chansen och komma till Sverige. Det tackar jag jättemycket för. Efter många års arbete så hoppas jag att jag har tillfört något,och att jag har betalat tillbaka resan som Sverige bjöd på. Jag är glad att vi inte fick allt dukat,utan fick börja arbeta direkt och klarade oss bra. Vi var fyra i familjen och tre arbetade och köpte lite varje månad till hemmet. Tror fortfarande att man inte har bara rättigheter i ett land,utan lika mycket skyldigheter. Så blev vi uppfostrade av våra föräldrar och så har vi uppfostrat våra barn.

   • Om du nu o din familj kom till Sverige så måste du väl förstå att det tar tid att komma in i samhället, både integration och jobb tar tid.
    Alla måste få samma villkor och utgångspunkt, dessutom så är det en stor skillnad att börja om på nytt när familjen är med eller barnet är här själv.
    Att döma i förhand någon utan fakta är farligt, om du har erfarenheter av ett nytt början där du o din familj fick börja om så finns det utrymme för det i samhället, genom att vara stöd och att engagera sig.
    Kyrkan framför allt är alltid längst fram med kommunen och välkomnar alla som vill hjälpa till.

 8. Undrar om det varit samma diskussion om det handlat om en ungdom som rymt hemifrån…. Det är kanske ett väldigt otacksamt beteende av ungdomar att sticka iväg utan att säga något till sina föräldrar? Isåfall gäller det var och varannan unge i det här landet.
  Det är tydligen viktigare, och kanske mer bekvämt, att diskutera flyktingfrågan i oändlighet än försöka få bukt med andra angelägna samhällsfrågor som vad vi kan göra för att våra barn och ungdomar inte ska hamna snett i livet….
  Så länge vi tillåter att integrationsfrågor får vara det som får mest plats i samhällsdebatten kommer det bli till ett större problem än det borde och allt annat, som brottslighet, brist på personal inom vård och skola, pensionärers ekonomi etc kommer hamna i skymundan.
  Kanske är vi så naiva att vi säger att det måste bero på flyktingkrisen och förstår inte att vi borde ägnat mer tid till att diskutera och försöka lösa de problemen, också. Som det är nu blir det en enda ond cirkel där en dumhet leder till en annan!

   • Ja vänta bara, om 5 år så kommer världen som vi känner till att vara slut!
    Varför just 5 år? Vet du nåt som vi andra inte vet?
    Du var väl själv invandrare..eller låtsades du nu?
    Det är fint väder ute, gå ut ur din grotta och köp en glass, du har ju bara 5 år på dig sen är det slut.

LÄMNA ETT SVAR