Rektor Peter efter rektor Peter på Hjortsjöskolan

0

Nu är efterträdaren utsedd till rektorn på Hjortsjöskolan, Peter Thoreström som flyttar till ett nytt uppdrag i Sävsjö kommun. Det blir Peter Hansson som tar över uppdraget.

Han har under våren varit ”vikarierande” rektor under Thoreströms sjukskrivning.
Peter Hansson är 48 år och bördig från Vaggeryd och har tidigare haft åtskilliga uppdrag som skolledare runt om i kommunen.
Vem som blir ny förvaltningschef återstår däremot att se. Stefan Hagström som haft uppdraget sedan 2012 lämnar sitt uppdrag vid halvårsskiftet och tjänsten har varit utannonserad.
– Vi hade sju sökande och gick sedan vidare med tre av dem till Codeq. Alla tre hade varit gymnasiechefer tidigare. Men efter personlighetstester och återkoppling tror vi att det går att få in fler sökanden med bredare bakgrund efter en sommarannonsering, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jenny Larsen.
Hon pekar också på att de goda resultaten för kommunens grundskolor i Öppna jämförelser har förändrat situationen och stärkt attraktiviteten.
Dessutom bedöms personalsituationen inom barn- och utbildningsförvaltningen vara så stark att man kan han ”is i magen” och vänta med att utse Hagströms efterträdare.

LÄMNA ETT SVAR