Under 2000-talet har målet 50 nya bostäder om året i Vaggeryds kommun endast uppnåtts vid två tillfällen. Varför har det blivit så?
Kommunens syn ges i handlingarna till det policydokument som ska antas i Tofteryd på måndag kväll.
”Utan nya detaljplaner blir det inga nya bostäder – eller nya företagsetableringar eller förskolor/skolor. Idag finns det även flera andra faktorer som försvårar eller till och med hindrar utvecklingen. Brist på mark i attraktiva lägen och höga produktionskostnader bromsar upp nyproduktionen av bostäder. Att det är relativt enkelt att överklaga nya detaljplaner är också en faktor som spelar in. Det digitaliserade samhället har även skapat många nya kanaler för missnöjda invånare att göra sina röster hörda på, vilket kan skapa oro och därmed orsaka en instabilitet i de politiska besluten”.
Vi på Skillingaryd.Nu inbillade oss i vår okunnighet att en levande debatt kring kommunala frågor var en tillgång för kommunen…
Förbjud denna gästbok och facebook så kommunens tjänstemän och politiker får en bättre arbetssituation. Det är farligt att vi skriver här. Förbjud också alla tidningar o låt kommunen själva få informera i sin tidning och på sin hemsida.
Vad ska man säga är det verkligen rätt citerat? Känns som 1 april. Vad säger du Mats O som brukar debattera här?
Demokratins rätta ansikte. Vad är demokratin om folkviljan inte finns – endast en demokratur där ett klientel av människor som kan bete sig precis hursomhelst och får har synpunkter på ditan och datan och som inte får bli ifrågasatta.
Att vara folkligt förankrad – något som skall vara synonymt med demokratin, är något som lyser med sin frånvaro!
Ja, det måste vara fel på folket i kommunen. I princip villa alla att det ska byggas – MEN INTE BREDVID MEJ, utan bygg på en annan plats. Den inställningen håller inte.
Citatet från dokumentet beskriver de hinder som finns för att kunna få fram nya bostadsområden. Jag tycker det är en korrekt beskrivning av situationen. Slutsatsen att det är negativt är däremot felaktigt. Digitala diskussionsplattformar är positivt för demokratin. Politiker ska väga samman samhällsintresse framför särintressen. Debatten behövs för att utforma bostadsområdena, så att vi bevarar det som är vår identitet och det som är skyddsvärt. Ju tidigare diskussionerna kommer i beslutsprocessen desto bättre, därmed får man ha en viss förståelse för svängningar i besluten.
”Det digitaliserade samhället har även skapat många nya kanaler för missnöjda invånare att göra sina röster hörda på, vilket kan skapa oro och därmed orsaka en instabilitet i de politiska besluten”.
Oj!
Att lyssna in och ta del av samhällsdebatten kan tydligen vara ett hinder när man ska fatta viktiga politiska beslut…
Om våra politiker tog sina uppdrag på allvar och hade insikt i varför de besitter de positioner de har skulle ett sådant här litet utspel aldrig förekommit. Har full förståelse för att man som lokalpolitiker kan ha svårt att sätta sig in i o ta till sig av all fakta i olika ämnen för att fatta ett riktigt och övervägt beslut, men…. Om man tycker sig bli negativt påverkad och dessutom har svårt att fatta viktiga beslut på ett korrekt sätt för att man lyssnar till sina invånare/väljare, då kanske politiken inte är det man ska syssla med…
Götaforsbon,
Jag tro du vet vad jag tycker, jag uttrycker ju mina åsikter ganska friskt, ofta för att jag vill ha mothugg och andra åsikter på banan.
I just detta fall, vet jag inte ens vem som uttryckt sig, eller i vilket sammanhang.
Om det är så att våra politiker blir besvärade, för att invånare i kommunen har åsikter, så ska man nog överväga sitt engagemang. Vi blir ju alla valda för de åsikter vi har.
Är det tjänstemän som blir besvärade, så kanske de också ska tänka över vilket deras arbete verkligen är. De ska ju inte ta besluten, utan verkställa det som politikerna bestämt.